Λιόλιος: “Τα έξοδα του προολυμπιακού τουρνουά είναι καλυμμένα από χορηγούς”

από AllAboutARIS

Στο Ετήσιο Συνέδριο Επιτροπών και Τοπικών Ενώσεων στη Θεσσαλονίκη, όπου στη διήμερη διάρκεια του καταγράφηκαν δεδομένα και στόχοι για όλο το Ελληνικό Μπάσκετ, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, αναφέρθηκε και στο κόστος διοργάνωσης του Προολυμπιακού Τουρνουά στην Αθήνα τονίζοντας πως έχει καλυφθεί πλήρως από χορηγούς. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το παράβολο ανάληψης της διοργάνωσης ήταν 2,7 εκατ. ευρώ και το συνολικό κόστος φτάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ, αλλά όλα θα καλυφθούν από χορηγίες.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου έγινε η παρουσίαση της προσπάθειας για τις Εθνικές ομάδες, Ανδρών και Γυναικών, όλων των ηλικιών. Την παρουσίαση έκανε ο Δήμος Ντικούδης, όπου υπογράμμισε τι παρέλαβε η νέα διοίκηση και η διοικητική ομάδα των Εθνικών Ομάδων, τι έχει κάνει και που στοχεύει στο μέλλον.

«Θέλουμε να είμαστε στο Top-10 του παγκόσμιου ranking και στους Άνδρες και στις Γυναίκες, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έρθουν και τα μετάλλια, ενώ στις γυναίκες θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις μεγάλες διοργανώσεις. Παρομοίως και στις μικρές ηλικίες, όπου στα κορίτσια θέλουμε να επιστρέψουμε σε όλες τις ηλικίες στην Α’ Κατηγορία» τόνισε μεταξύ άλλων.
Επεσήμανε, εξ άλλου, πως: «…To Προολυμπιακό τουρνουά είναι μια μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψουμε μετα απο 16 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ το Ευρωμπάσκετ Γυναικών που έχουμε αναλάβει μας δίνει τη δυνατότητα να προσελκύσουμε κορίτσια στο άθλημα» και στάθηκε στα Ευρωμπάσκετ Παίδων και Νέων, στην ανάπτυξη του «3?3» και στην παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών.
Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, σχετικά με τις Εθνικές ομάδες, και μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως: «Θέλουμε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σε ολα τα επίπεδα υποδομών και υποστήριξης στις Εθνικές ομάδες, να έχουμε τα καλύτερα teams, την πιο αξιοκρατική επιλογή παικτών, όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που κρίνει μια προσπάθεια, όσο καλή κι αν είναι. Αυτός ειναι ο αθλητισμός, όλα κρίνονται σε ένα σουτ, σε ένα ριμπάουντ, ποιος θα θυμάται όλα τα άλλα;», ενώ επεσήμανε πως είναι απαράβατη βούληση όλων η αξιοκρατική επιλογή των παιδιών για τις Εθνικές, έκανε αναφορά στα οικονομικά του Προολυμπιακού (2.7 εκ. ευρώ το παράβολο συμμετοχής στην προεπιλογή, 3,5 εκ. συνολικά θα στοιχίσει, όλα από χορηγούς εξασφαλισμένα) και υπογράμμισε τις δυσκολίες για το γυναικείο μπάσκετ, όπου πρέπει να αυξηθεί η «δεξαμενή» των αθλητριών, ιδίως στις μικρές ηλικίες και κατέληξε πως: «…Θελουμε θετική ενέργεια απ’ όλους, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να βελτιώσουμε το μπάσκετ, θελουμε εθελοντές για τις διοργανώσεις αυτές που πήραμε, τις μεγάλες, και όλοι γνωρίζουν πως οι πόρτες της ΕΟΚ ειναι ανοικτές σε όλους».

Προτεινόμενα Άρθρα