Μήτσικας (παίδες μπάσκετ ΑΡΗ): «Υπάρχουν παιδιά με ταλέντο και ποιότητα»

από AllAboutARIS

Ο προπονητής του τμήματος παίδων στο μπάσκετ του ΑΡΗ, Δημήτρης Μήτσικας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει», του web radio της ΕΟΚ.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τη φετινή σεζόν της ομάδας του: «Σιγά-σιγά αρχίζουμε και μπαίνουμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς. Τα δύο χρόνια αποχής που είχαν αυτά τα παιδιά απ’ την προπόνηση και την αγωνιστική δραστηριότητα λόγω της πανδημίας τα πήγαν πίσω. Φέτος επειδή ήταν μια κανονική χρονιά που μπορέσαμε και δουλέψαμε αρκετά, τα παιδιά έρχονται στο επιθυμητό επίπεδο, αφομοιώνουν πράγματα και καταστάσεις και αρχίζουμε και μπαίνουμε σε μια πιο φυσιολογική ροή. Επειδή εμείς έχουμε τη χαρά να βάζουμε και νεότερα παιδιά στην εφηβική ομάδα για ν’ αποκτούν εμπειρίες και παραστάσεις και με το Rising Stars που ήταν ξανά μια εξαιρετική διοργάνωση, αναγκαστήκαμε να έχουμε περισσότερες αναβολές, να παίζουμε αρκετά παιχνίδια σε μικροδιάστημα, είναι λίγο περίεργο το πρωτάθλημα των παίδων, αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτό. Ήταν μια δύσκολη και μεγάλη χρονιά, αλλά πολύ παραγωγική».

Για την «πρώτη ύλη» στην ομάδα: «Υπάρχει πρώτη ύλη, υπάρχουν παιδιά με ταλέντο και ποιότητα. Τα τελευταία χρόνια τόσο το προπονητικό επίπεδο, όσο και οι γνώσεις και ο τρόπος δουλειάς των προπονητών έχουν ανέβει πάρα πολύ, οπότε θεωρώ δεδομένο ότι υπάρχει πρώτη ύλη. Το πόσοι θα φτάσουν σε υψηλό επίπεδο είναι πολλές οι συνιστάμενες για να μπορέσουμε να το πούμε με σιγουριά. Τα τελευταία χρόνια, αυτό που έχει αλλάξει προς το χειρότερο είναι οι δεύτερες σκέψεις που μπορεί να έχουν οι παίκτες και χαλάει λίγο το μυαλό τους. Από τεχνικής άποψης και θέμα εγκαταστάσεων και προπονητικής καθοδήγησης σίγουρα είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο».

Ακούστε όσα είπε εδώ

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X