Μία ΟΜΑΔΑ που πρέπει να χαίρεται όλη η ΕΛΛΑΔΑ!!!

από Γιάννης Παντελίδης

Είχα την τύχη να ζήσω τις περισσότερες από τις σπουδαίες στιγμές της μεγάλης Αυτοκρατορίας του ΑΡΗ. Την ομάδα των τίτλων, των επιτυχιών, που έκανε περήφανους τους Αρειανούς σε όλο τον κόσμο. Που μας κράτησε ζεστούς σε δύσκολες στιγμές για τον σύλλογο. Που μας έκανε να πρήζονται οι αδένες του προσώπου μας και μας έβγαλε τόσες, μας τόσες πολλές φορές στους δρόμους.

Ταυτόχρονα όμως, μερικά χρόνια μετά, η δική μου γενιά έζησε και την απόλυτη απαξίωση, τα ζόρια, τις δύσκολες στιγμές, τους φόβους υποβιβασμού και της απόλυτης καταστροφής.

Αυτό που έγινε χθες στο ΟΑΚΑ δεν ήταν τίποτε άλλο από την φυσιολογική κατάληξη των πραγμάτων. Μιας προσπάθειας που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον βροντοφωνάζει ότι πλησιάζει η μεγάλη επιστροφή. Για κάποιους ο ΑΡΗΣ μπορεί και να επέστρεψε. Για κάποιους άλλους ήταν απλός ένα μήνυμα του τι ακολουθεί.

Η μεγάλη επιτυχία αυτής της ομάδας, δεν είναι ότι νίκησε τον Παναθηναϊκό μέσα στο σπίτι του ή ότι φέτος προχωράει με απόλυτη αξιοπρέπεια σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το σπουδαίο επίτευγμά της είναι ότι αποτελεί έμπνευση για τους απανταχού γνήσιους (και μη) μπασκετικούς φίλους. Και πιστέψτε με όχι μόνο τους Αρειανούς. Μία ομάδα που αξίζει να ζηλέψεις, αλλά και να μιμηθείς. Λίγο τύχη να είχε και θα είχε κάνει πολλά περισσότερα, γιατί αυτά αξίζει.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, δεν έχω να πω πολλά, παρά μόνο αυτά που βλέπουν όλοι. Ένα σύνολο γεμάτο από μαχητές, που μπορεί να μην έχουν εξαργυρώσει οικονομικά αυτά που ίσως αξίζουν, είναι όμως λιοντάρια, γεμάτα αυταπάρνηση. Είναι μαχητές, παλεύουν τα… πάντα, δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω. Κάθε ματς και μία κατάθεση ψυχής. Βασικά συστατικά της Αρειανής ψυχής και γι’ αυτό αποτελούν την μεγάλη καψούρα αυτού του τεράστιου λαού.

Το απόλυτο κέρδος; Το ξεμπρόστιασμα όλων εκείνων που τα (πολλά) τελευταία χρόνια κρατούν όμηρο ένα άθλημα, στο οποίο πρέπει να κερδίζει με κάθε τρόπο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός γιατί… έτσι. Δεν μπορώ να γνωρίζω πόση ειλικρίνεια είχαν οι τοποθετήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά το ματς στο ΟΑΚΑ, ας πούμε ότι ναι ήταν απόλυτα ειλικρινής. Κι αυτί είναι ένα ακόμη μεγάλο κέρδος, μήνυμα εκεί που πρέπει να πάει. Αφήστε μας να παίξουμε κι ό,τι αξίζουμε να το πάρουμε.

Δεν μπορώ να ξέρω πού θα καταλήξει αυτή η χρονιά έχοντας μπροστά μας ευρωπαϊκά παιχνίδια κι ένα τουρνουά Κυπέλλου. Είμαι βέβαιος όμως ότι η μεγάλη επιστροφή έρχεται.

ΥΓ: Έχω γράψει και ποδοσφαιρικό, αλλά δεν το ανεβάζω…

 

Προτεινόμενα Άρθρα