Μαρκόπουλος: “Ο ΑΡΗΣ είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον ΠΑΟΚ”

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Σούλης Μαρκόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Pressing και τον Libero 107,4 fm. Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και σχολίασε την κατάσταση των δύο ομάδων.

Τα ντέρμπι είναι διαφορετικά πλέον. Ένα ντέρμπι είναι δύσκολο. Δεν παίζει ρόλο η φόρμα. Μπαίνοντας στο γήπεδο, με την πίεση της κερκίδας όλα αλλάζουν. Περιμένουμε να δούμε πως θα εμφανιστούν οι 2 ομάδες. ο ΑΡΗΣ έρχεται μεγάλες νίκες. Έχει φτιάξε μια ανταγωνιστική ομάδα. Με οποιονδήποτε αντίπαλο δείχνει ανταγωνιστική. Έχει βρει τον δρόμο της η ομάδα και προσαρμόζεται παντού. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πιάσει ρυθμό για τα δεδομένα του ρόστερ του. Έχει και ατυχίες και τραυματισμούς βέβαια. Έμεινε πίσω λόγω αυτών. Αν ήταν πλήρης θα μιλούσαμε με διαφορετικά δεδομένα.

Παίζει πάντα ρόλο και η γνώση της ελληνικής πραγματικότητας.  Πρέπει να ξέρεις τι σημαίνει το ντέρμπι για να ανταπεξέλθεις.

Ο ΑΡΗΣ πρέπει να προέξει τις ηγετικές προσωπικότητες του ΠΑΟΚ και να τους περιορίσει. Αντίστοιχα ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει την επιθετική δεινότητα του ΑΡΗ. Είδαμε τι κάνει φέτος. Ακόμη και με δύσκολους αντιπάλους. Δεν είναι τυχαίες οι νίκες του ΑΡΗ. Μάλιστα είναι και άτυχος, όπως σε παιχνίδια με τον Ιωνικό.

Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η απουσία του Γκρίφιν. Εκείνος και ο Λαβ είναι οι 2 πυλώνες της ομάδας. Δίπλα σε αυτούς βρίσκουν χώρο και παίζουν και οι υπόλοιποι.

Για τον Κέλι και τον Χάλναν:

Ο Κέλι ήταν πολύ μεγάλη περίπτωση παίκτη. Ηταν τυχερός ο ΑΡΗΣ. Δείχνει πως έχει δέσει και τραβάει μπροστά όλη την υπόλοιπη ομάδα. Δυνατός στην επίθεση και δημιουργεί χώρους από την base line. Δημιουργεί πολλά προβλήματα στην αντίπαλη ομάδα. Πρέπει να δούμε πως θα τον αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ.

Ο Χάνλαν μπορεί να σκοτώσει οποιαδήποτε άμυνα αν είναι στην μέρα του. Δημιουργει προβλήματα παντός τύπου.

Και οι 2 παίκτες είναι παίκτες κλειδιά.

Για τους προπονητές:

Παίζει ρόλο και ο προπονητής. Όμως ο παίκτης είναι αυτός που θα κρίνει τις καταστάσεις. Πρέπει όμως νατου δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών είναι υψηλότατο. Τα τελευταία χρονια δικαίως έχουν πάει και στο εξωτερικό και τους βλέπουμε να πρωταγωνιστούν.

Μια πρόβλεψη

Ο ΑΡΗΣ είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον ΠΑΟΚ. Όλα όμως σε ένα ντέρμπι είναι διαφορετικά.

Προτεινόμενα Άρθρα