Με εννέα ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ελλάδα

από AllAboutARIS

Το Μαρούσι επικράτησε 106-81 της Πέγια στο κλειστό του Αγίου Θωμά, έκανε το 2/2 απέναντί της και προκρίθηκε στους ομίλους του FIBA Europe Cup, επιστρέφοντας στην Ευρώπη μετά από 14 χρόνια.
Μάλιστα, μετά την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα γνωρίζει πως θα έχει εννέα ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη σεζόν 2024-25. Ξεκινώντας από την Ευρωλίγκα, εκεί υπάρχουν φυσικά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο κορυφαίο επίπεδο.

Στο Eurocup, υπάρχει μόνο ο ΑΡΗΣ, ο οποίος βρίσκεται στον β’ όμιλο μαζί με Μπουργκ, Βενέτσια, Βαλένθια, Τσεντεβίτα, Τουρκ Τέλεκομ, Λιετκαμπέλις, Κλουζ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Αμβούργο. Οι Θεσσαλονικείς έχουν ήδη ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους, με ήττα από τη Βενέτσια στην Ιταλία.
Στο BCL γίνεται ο… κακός χαμός, καθώς υπάρχουν τέσσερις ελληνικές ομάδες! Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ (Ρίγα, Βόννη, Μακάμπι Ραμάτ-Γκαν), ο Προμηθέας Πάτρας (Γαλατασαράι, Ράστα Βέχτα, Νίμπουρκ), το Περιστέρι (Μούρθια, Μανίσασπορ, FMP) και ο Κολοσσός Ρόδου (Τενερίφη, Καρσίγιακα, Σεν Κεντέν).
Τέλος, στο FIBA Europe Cup βρίσκουμε το Μαρούσι (Νόρκεπινγκ, Σαμπάχ και μία ακόμη ομάδα από προκριματικά) και τον ΠΑΟΚ, που αποκλείστηκε από τα προκριματικά του BCL και θα βρεθεί σε όμιλο μαζί με (Πόρτο, Λίμπουργκ, Ζολνόκι).

Προτεινόμενα Άρθρα