Μπάσκετ Γυναικών: Με τρομερή άμυνα στη 4η περίοδο λύγισε την ΜΕΝΤ! (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Οι παίκτριες του ΑΡΗ συγκεντρώθηκαν στο αμυντικό κομμάτι στο δεύτερο ημίχρονο και πάτησαν γκάζι για… αντεπίθεση διαρκείας, όπου τους έφερε το ροζ φύλλο αγώνα (65-51), με την Ιουλία Κερασοβίτη να πετυχαίνει 30 πόντους, έχοντας την Στέλλα Τσιαρσιώτη να συμπληρώνει με άλλους 19. Οι δύο αθλήτριες του ΑΡΗ σημείωσαν από τέσσερα τρίποντα και έδωσαν την απαραίτητη επιθετική ώθηση, παρουσία και του Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους που απόλαυσε τη νίκη.

Το ματς:

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΑΡΗ, ο οποίος βρέθηκε να χάνει με 2-7 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά μόλις έσφιξε την άμυνα του κατάφερε να βγάλει πιο ήρεμες επιθέσεις και να σκοράρει, για να φτάσει το σκορ στο 16-16 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ΜΕΝΤ έτρεξε ένα μεγάλο σερί χωρίς να καταφέρει ο ΑΡΗΣ να βρει λύση. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τις “Κιτρινόμαυρες” στο μηδέν για πέντε λεπτά, την ώρα που σκόραραν 14 διαδοχικούς πόντους για το 16-30. Το τάιμ άουτ έφερε προσωρινά το μομέντουμ στον ΑΡΗ που μείωσε σε 27-32 αλλά οι παίκτριες της ΜΕΝΤ έκλεισαν το ημίχρονο με καλάθι και φάουλ στο +10 (27-37).

Ο ΑΡΗΣ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο όπως και στο πρώτο, δεχόμενος καλάθια στην αρχή και ψάχνοντας την ισορροπία στη συνέχεια. Οι κινήσεις κοντά στο καλάθι έβαλαν και πάλι την ομάδα στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά δύο τρίποντα από την ΜΕΝΤ ανέβασαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφια διαφορά. Μερικά κλεψίματα έφεραν εύκολα καλάθια για τις παίκτριες του Αυτοκράτορα, αναγκάζοντας τις φιλοξενούμενες σε τάιμ άουτ με το σκορ στο 41-46 στο 26′. Εκεί ήταν το σημείο που γύρισε το μομέντουμ, με την αποφασιστική άμυνα του ΑΡΗ και το κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ της Κερασοβίτη να στέλνει τις Κιτρινόμαυρες για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι (49-47). Η ΜΕΝΤ απλώς ισοφάρισε σε 49-49 και το τέταρτο δεκάλεπτο θα ήταν και το πιο καθοριστικό.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν απλά… μαγικό. Το 49-49 έγινε 65-51, με τις παίκτριες του Κώστα Κωτούλη να δέχονται μόλις δύο πόντους και αυτούς από τη γραμμή των βολών και τον ΑΡΗ να τρέχει επιμέρους 16-2. Μάλιστα, από το 26′ και έπειτα, οι αθλήτριες του Αυτοκράτορα δέχθηκαν μόλις πέντε πόντους, δείγμα της αποφασιστικής άμυνας που έπαιξαν.

Κερασοβίτη και Τσιαρσιώτη (παρά το ότι έπαιζε σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με τέσσερα φάουλ), σημείωσαν τους 49 από τους 65 πόντους της ομάδας.

ΑΡΗΣ (Κωτούλης – – Αντωνόπουλος): Γιάνταη 6, Κερασοβίτη 30(4), Μπαλτζή 10, Χρηστίδου, Αδαμίδου, Τσιαρσιώτη 19(4), Μάντζιου, Κοτζαμπάση, Σαϊας.

Δεκάλεπτα: 16-16, 27-37, 49-49, 65-51

Προτεινόμενα Άρθρα