Μπανκς: «Χτίζουμε τη μπασκετική κουλτούρα μας»

από Γιώργος Γκάτος

Ο Τζέιμς Μπανκς μίλησε στο Novibet AllAboutARIS TV με αφορμή τη Media Day της ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Ήταν σαφής για το αν νιώθει πιο έτοιμος στη δεύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία του, ενώ μίλησε και για τη μπασκετική… κουλτούρα που χτίζεται στη προετοιμασία.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία:

«Είναι μια περίοδος στην οποία… χτίζουμε τη μπασκετική κουλτούρα μας. Δουλεύουμε σκληρά πάνω σε αυτό. Ο προπονητής μας έχει εκφράσει ακριβώς τι θέλει από εμάς. Μπορεί να έχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας, αλλά πιστεύει στις ικανότητες μας. Πιστεύει στο τι μπορούμε να κάνουμε. Πιστεύει στο τι μπορούμε να πετύχουμε. Πιστεύω ότι η ομάδα χτίζει αυτή την κουλτούρα κάθε μέρα!»

Τι έπαιξε ρόλο στο να επιλέξει τον ΑΡΗ Midea το καλοκαίρι:

«Ήθελα να πάρω μέρος σε αυτό που γίνεται. Στην άμυνα, στην επίθεση, να παίξω σκληρά και να είμαι ομαδικός».

Για το αν είναι… διψασμένοι για επιτυχία:

«Ναι, αλλά πρώτα πρέπει να μαζευτούμε όλοι μαζί (σ.σ. στη προπόνηση). Είμαστε διψασμένοι ναι. Όταν αρχίσουμε να λειτουργούμε ως ομάδα, όλα θα… δέσουν».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο της ομάδας:

«Ελπίζω να τους κάνουμε περήφανους. Δουλεύουμε σκληρά στη προετοιμασία καθημερινά. Αγωνιζόμαστε με πάθος, ενέργεια και ελπίζουμε να τους έχουμε εδώ».

Ενώ τέλος, ρωτήθηκε για το αν νιώθει πιο έτοιμος για την δεύτερη ευκαιρία του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά το πέρασμα του από το Ισραήλ, τη σεζόν 2020-21, όπου και ήταν ξεκάθαρος: «Ναι, είμαι πιο έτοιμος»!

Προτεινόμενα Άρθρα