Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 85-71: Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους πήρε τη δεύτερη θέση

από AllAboutARIS

Εντός έδρας νίκη με 85-71 πήρε η Μπαρτσελόνα απέναντι στη Βαλένθια στην 34η αγωνιστική της EuroLeague. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κλείδωσε τη δεύτερη θέση.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Μπαρτσελόνα, μετά την νίκη της με επί της Βαλένθια στην 34η και τελευταία αγωνιστική της EuroLeague. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους περιμένει την ολοκλήρωση και των άλλων αγώνων για να μάθει τον αντίπαλό της στα playoffs της διοργάνωσης.

Πρώτος σκόρερ των Μπλαουγκράνα ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ενώ εξαιρετική δουλειά από την περιφέρεια έκανε ο Άλεξ Αμπρίνες, ο οποίος μέτρησε 15 πόντους με 5/7 τρίποντα.

Ο αγώνας
Κεφάτος ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς στο ξεκίνημα του αγώνα, βάζοντας 12 πόντους, χωρίς να χάσει σουτ (3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα), μαζεύοντας 3 ριμπάουντ και μοιράζοντας 2 ασίτ σε επτά λεπτά. Ο Μαυροβούνιος φόργουορντ βοήθησε την Μπαρτσελόνα να φτάσει σε διψήφιο προβάδισμα (22-12, 7’30”), όμως η Βαλένθια έτρεψε ένα επιμέρους 2-12 και πλησίασε στο καλάθι (24-22, 10′) μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος έφερε την υπογραφή του Άλεξ Αμπρίνες, που έβαλε 15 πόντους με 5/7 τρίποντα για να στείλει την Μπάρτσα στα αποδυτήρια του Παλαού Μπλαουγκράνα με προβάδισμα πέντε πόντων (51-46, 20′).

Οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν διάφορα σχήματα σε άμυνα και επίθεση, αλλά κάθε φορά που πήγαιναν να πλησιάσουν η Μπαρτσελόνα έβρισκε τον τρόπο να τους τιμωρήσει με ένα μεγάλο σουτ. Στο τέλος της τρίτης περιόδου η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρέθηκε στο +11 (72-61, 30′).

Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας, πέρα από το ότι τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα έφτασε στη νίκη που αποζητούσε και καπάρωσε έτσι τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ, Νίκολιτς, Καρντούμ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-22, 51-46, 72-61, 85-71

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X