«Μύλος» με την Ευρώπη, τι συμβαίνει με ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Το γεγονός πως ο ΑΡΗΣ τερμάτισε στην 8η θέση, τον αναγκάζει να περιμένει να δει το τι θα κάνουν οι από πάνω του στη βαθμολογική κατάταξη της Basket League.

Το πιο πιθανό σενάριο, είναι τρεις ομάδες στο Basketball Champions League και μια στο Eurocup.

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Προμηθέας είναι οι «σίγουροι» για το BCL, ενώ από χθες το βράδυ επισημαίνεται ξανά ότι το Περιστέρι οδεύει στο Eurocup.

Αν συμβεί το δεύτερο, μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες του ΑΡΗ για το Eurocup. Τα έσοδα θα είναι περιορισμένα (το τηλεοπτικό/2 για παράδειγμα), ενώ δύσκολα θα αγωνιστούν δύο Ελληνικές ομάδες εκεί.

Κάπως έτσι, ο ΑΡΗΣ θα στραφεί στο Basketball Champions League, όπου θα πιέσει για την ύπαρξη τέταρτου εισιτηρίου για τους ομίλους του BCL, κάτι που δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο αλλά δεν έχει αποκλειστεί από καμία πλευρά.

Εξάλλου, υπάρχουν πολλά ρευστά πράγματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στο “περίμενε” για τη μεγάλη φημολογούμενη αναδιάρθρωση των επόμενων ετών.

Τέλος, κυκλοφορεί και ένα ακραίο σενάριο, που θέλει τον Κολοσσό να δηλώνει συμμετοχή στην Ευρώπη για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα της Ρόδου δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη καθώς δεν τηρεί τις προδιαγραφές το γήπεδο της. Σε περίπτωση που επιλέξει να αγωνιστεί Ευρώπη, θα δίνει τα παιχνίδια της στην Αθήνα, κάτι που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα λόγω κόστους.

Το τελευταίο σενάριο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, αλλά ο ΑΡΗΣ είναι αναγκασμένος να περιμένει αφού τερμάτισε κάτω από τον Κολοσσό.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο-δεκαπενθήμερο, οι “Κιτρινόμαυροι” θα γνωρίζουν οριστικά το τι μέλλει γενέσθαι.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα