Νίκησε εύκολα το Λαύριο και την Τσαρούχα…

από Σταμάτης Μουρελής

Σε ένα παιχνίδι γιορτή για το ελληνικό μπάσκετ, σε ένα γεμάτο γήπεδο με παιδιά και οικογένειες, ο ΑΡΗΣ κατάφερε να πάρει εύκολα την νίκη κόντρα στο Λαύριο με 87-61, έχοντας ως δυσκολότερο αντίπαλο την… Τσαρούχα η οποία προσπάθησε χωρίς επιτυχία να τινάξει τον αγώνα στον «αέρα».

Η συγκεκριμένη διαιτητής έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της, όταν χρέωσε με έξτρα τάιμ άουτ τον ΑΡΗ γιατί οι παίκτες του άργησαν να μπουν στο παρκέ για δύο δευτερόλεπτα προκαλώντας την αντίδραση του Καστρίτη. Όμως δεν σταμάτησε εκεί μιας και στο 13ο λεπτό πήγε στην γραμματεία, έδειξε πως την έφτυσαν από την κερκίδα και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, απειλώντας να εκκενώσει το Αλεξάνδρειο. Το γεμάτο Αλεξάνδρειο με οικογένειες και μικρά παιδιά. Τελικά μετά από αρκετά λεπτά επέστρεψε και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά με τον ΑΡΗ να κυριαρχεί και ουσιαστικά να μην δίνει κανένα δικαίωμα στην Τσαρούχα για να… αντιδράσει.

Η νίκη ήρθε εύκολα με κορυφαίους Χόρκλερ και Τολιόπουλο που έκαναν «double double» το οποίο έχασε για ένα ριμπάουντ και ο Γκούντγουιν. Στους κορυφαίους Καββαδάς που έκανε οτι ήθελε μέσα στην ρακέτα του Λαυρίου αλλά και ο εξαιρετικός Όμηρος Νετζήπογλου ο οποίος πέρα από τους 11 πόντους του, «έσβησε» με την άμυνα του το Ρέμι του Λαυρίου που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης.

Ουσιαστικός ο Μήτρου Λονγκ που ανεβάζει μία… ταχύτητα τον ΑΡΗ, πάλεψε ο Σχίζας. Ο Νότε ήταν εκτός ρυθμού στο μεγαλύτεορ διάστημα του αγώνα, στο τέλος βρήκε το.. χέρι του.

Στο καθαρά αγωνιστικό ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά και με εκπληκτικό Χόρκλερ ο οποίος ξεκίνησε με 13 πόντους στην πρώτη περίοδο, η διαφορά πήγε γρήγορα στους 14 πόντους (25-11). Ακολούθησε η ένταση με την τσαρούχα για το τάιμ άουτ και το Λαύριο απάντησε με ένα σερί 10-0 στο επόμενο πεντάλεπτα για να μειώσει σε 25-21 στο 12ο λεπτό.

Οι αλλαγές του Καστρίτη με την είσοδο Μήτρου Λονγκ και Καββαδά άλλαξαν την εικόνα του ΑΡΗ ο οποίος μπόρεσε μέσα από την άμυνα του να πάρει διαφορά 15 πόντων (45-30) πριν το 48-35 του πρώτου ημιχρόνου, με την διακοπή να μην επηρεάζει τους «κίτρινους».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ σε κανένα σημείο δεν άφησε το Λαύριο να αντιδράσει. Ο Νετζήπογλου «εξαφάνισε» τον Ρέμι που δημιουργούσε προβλήματα στο πρώτο μέρος, ο Τολιόπουλος μοίραζε ασίστ… δεξιά και αριστερά και ο Γκούντγουιν σκόραρε μέσα στο καλάθι. Ο ΑΡΗΣ προηγήθηκε με 63-47 και με 65-51 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Το τελικό 87-61 ήρθε φυσιολογικά με τους παίκτες του Καστρίτη να κυριαρχούν σε καθε σημείο του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 48-35, 65-51, 87-61.

Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X