Νίκη για Μπασκόνια επί της Παρτιζάν

από AllAboutARIS

Με το «δεξί» μπήκε στην Ευρωλίγκα η Μπασκόνια! Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δυσκολεύτηκε περισσότερο απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ, ωστόσο νίκησε 88-82 την Παρτίζαν στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» και έδειξε πως για ακόμη μία χρονιά θα βάλει μεγάλα «ζόρια» σε κάθε αντίπαλο στην έδρα της.
Οι Βάσκοι βρίσκονταν πίσω στο σκορ διαρκώς για σχεδόν τρία δεκάλεπτα, με την Παρτίζαν να φτάνει μέχρι και στο +9 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (42-51). Παρόλο που η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ανώτερη, δεν κατάφερε ποτέ να ξεφύγει με διαφορά «ασφαλείας», με αποτέλεσμα να χάσει σταδιακά τον έλεγχο της αναμέτρησης από την Μπασκόνια, όταν αυτή βρήκε ρυθμό.
Αυτή ήταν η πρώτη φετινή επίσημη νίκη για τους Βάσκους, καθώς στην ΑCB ηττήθηκαν στην πρώτη αγωνιστική από την Τενερίφη. Παράλληλα, ήταν η πρώτη επίσημη ήττα για τους Σέρβους, που είχαν ξεκινήσει με δύο ροζ φύλλα στην Αδριατική λίγκα, όμως έδειξαν και στην Ισπανία ότι θα είναι πολύ επικίνδυνοι όταν «δέσουν».
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μάρκους Χάουαρντ με 17 πόντους, όμως κορυφαίος του ματς ήταν ο Τιμοτέ Λουβαβού-Καμπαρό με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, στο ντεμπούτο του με τους Βάσκους στην Ευρωλίγκα. 14 πόντοι για τον Τάντας Σεντεκέρσκις και 13 για τον Τσίμα Μονέκε, ενώ διψήφιος ήταν και ο νεαποκτηθέντας Τρεντ Φόρεστ με 10 πόντους.
Από πλευράς της Παρτίζαν, οι δύο ψηλοί της ομάδας έκαναν σπουδαίο παιχνίδι, με τον Τάιρικ Τζόουνς να έχει 22 πόντους και τον Μπράντον Ντέιβις άλλους 20, όμως δεν πήραν βοήθειες από τα γκαρντ της ομάδας. 11 πόντοι για τον Βάνια Μαρίνκοβιτς και 10 για τον Ίφε Λούντμπεργκ.
Επόμενο ματς για την Μπασκόνια με τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία (09/10), ενώ η Παρτίζαν θα φιλοξενηθεί και πάλι στην Ισπανία, αλλά από τη Ρεάλ Μαδρίτης (10/10).

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 32-38, 59-60, 88-82

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Προτεινόμενα Άρθρα