ΝΒΑ: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Γουίλις Ριντ

από AllAboutARIS

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Γουίλις Ριντ!
Ο παλαίμαχος σέντερ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών, σκορπίζοντας τη θλίψη στον κόσμο του ΝΒΑ. Παρόλο που η αιτία θανάτου δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, σύμφωνα με αμερικάνικα δημοσιεύματα ο Ριντ αντιμετώπιζε εδώ και αρκετό καιρό καρδιακά προβλήματα.

Ο σπουδαίος Hall of Famer έπαιξε στην κορυφαία αμερικάνικη λίγκα για 10 χρόνια, από το 1964 ως το 1974, και αγωνίστηκε μόνο στους Νιου Γιορκ Νικς. Σε αυτή τη δεκαετία κατόρθωσε να καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους ψηλούς, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί MVP του ΝΒΑ το 1970 και να οδηγήσει την ομάδα της Νέας Υόρκης σε δύο πρωταθλήματα, το 1970 και το 1973.
Το 1982, εντάχθηκε στο Hall of Fame, ενώ πέρυσι ψηφίστηκε μέσα στους 75 κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ. Μετά το τέλος της καριέρας του εργάστηκε ως προπονητής για περίπου μία δεκαετία, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε διοικητικά καθήκοντα για πολλά χρόνια στους Νιού Τζέρσι Νέτς. Στην καριέρα του είχε κατά μέσο όρο 18.7 πόντους και 12.9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ενώ αγωνίστηκε σε 728 αναμετρήσεις.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X