Η Σερβία βρίσκεται και επίσημα στην φάση των 16 του MundoBasket. Οι Σέρβοι ήταν το φαβορί κόντρα στο Σουδάν, έπαιξαν ως φαβορί από την αρχή του αγώνα και επικράτησαν άνετα με 83-115, παίρνοντας την πρόκριση με 3-0 νίκες στην επόμενη φάση, όπου τους περιμένουν από χθες (29/8) η Δομινικανή Δημοκρατία (3-0) και η Ιταλία (2-1) στο πλαίσιο του Group I.
Το ποια ομάδα θα ακολουθήσει τους Σέρβους προς το παρόν αποτελεί ερωτηματικό, αφού εξαρτάται από το αποτέλεσμα του αγώνα του Πουέρτο Ρίκο με την Κίνα. Αν νικήσουν οι Πορτορικανοί, τότε θα πάρουν και την πρόκριση. Αν νικήσει η Κίνα με διαφορά μέχρι 34 πόντων θα προκριθεί το Νότιο Σουδάν. Αν νικήσει η Κίνα με +35 πόντους, τότε θα προκριθεί αυτή.
Ο Νίκολα Γιόβιτς με 25 πόντους και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 23 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών, με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να προσθέτει 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τον Στέφαν Γιόβιτς να έχει 4 πόντους και 13 ασίστ.
Για το Νότιο Σουδάν, ο Ντουτ Κακουόλ είχε 21 πόντους και ο Νούνι Όμοτ 17 πόντους.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-30, 39-56, 65-83, 83-115