Οι «ψηλοί» κοντοί και οι «κοντοί» ψηλοί

από Γιώργος Γκάτος

Κάθε ομάδα μπάσκετ έχει στη διάθεση της διαφορετικά στυλ και τακτικές, για τη διάρκεια του αγώνα. Πολλές φορές μάλιστα, αν δεν προσαρμοστείς στις συνθήκες του αγώνα, τον βλέπεις να χάνεται χωρίς να το καταλάβεις.

Σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια, με απουσίες αλλά και με την προσπάθεια που γίνεται να δέσει το γκρουπ, ο Γιάννης Καστρίτης δοκιμάζει στυλ, πρόσωπα και σχήματα.

Στη τρίτη χρονιά του στον ΑΡΗ, άπαντες γνωρίζουν ότι του αρέσουν οι περίπλοκες άμυνες και το smallball. Τη φετινή σεζόν, διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ που του δίνει περισσότερα όπλα.

Ένα από τα σχήματα που λειτουργεί αρκετά καλά στα τελευταία παιχνίδια, είναι οι… ψηλοί κοντοί και οι… κοντοί ψηλοί.

Ο Έλληνας τεχνικός τοποθετεί στο παρκέ ένα κράμα υψηλόσωμων γκαρντ, όπως ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ενώ μπροστά υπάρχουν οι Ίσμαελ Σανόγκο και Ρόνι Χάρελ, που υστερούν σε όγκο, αλλά μπορούν να μαρκάρουν από το «1» ως το «4» και να καλύψουν πολλούς χώρους.

Κάπως έτσι, οι “Κιτρινόμαυροι” παγιδεύουν τους αντιπάλους τους, που δέχονται πίεση παντού και συνεχόμενες αλλαγές στα μαρκαρίσματα.

Στην παραπάνω τετράδα προστίθεται ο Ρομπέρτο Γκάλινατ, σε ένα πολύ κοντό και ευέλικτο σχήμα ή ο Κρις Μπάνκστον, προκειμένου να δώσει οντότητα στο ζωγραφιστό.

Προτεινόμενα Άρθρα