Οχτώ εναντίον πέντε και ήττα για τον ΑΡΗ στην Λάρισα γιατί… έπρεπε

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ δεν έκανε την καλύτερη του εμφάνιση. Ο ΑΡΗΣ έκανε λάθη και είχε προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Ο ΑΡΗΣ ακόμα και στα τελευταία δευτερόλεπτα έχασε ευκαιρίες όπως οι 0/2 βολές του Κέλι. Αλλά ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να κερδίσει αν έπαιζε πέντε εναντίον πέντε γιατί εκτός από τους γηπεδούχους είχε να αντιμετωπίσει και τους τραγικούς διαιτητές, οι οποίοι έκαναν λάθη σε βάρος των «κιτρίνων» από την αρχή ως το τέλος του αγώνα.

Αποκορύφωμα το φάουλ που… έγινε τζάμπολ, του Κρουμπάλι πάνω στον Κάουαν με 4΄και 4 δέκατα να απομένουν και με το σκορ στο 82-81, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν σφυρίξει φάουλ σε ίδια φάση πάνω στον Κέλι.

Με τέτοια διαιτησία θα ήταν «θαύμα» για τον ΑΡΗ να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει και τελικά γνώρισε την ήττα με 84-81.

Ο Κάουαν ήταν ο κορυφαίος για τους «κίτρινους» με 24 πόντους και 9 ασίστ, ο Χάνλαν είχε 21 πόντους ενώ ο Κέλι κατέγραψε «double double» με 12 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Ο ΑΡΗΣ βρέθηκε από την αρχή πίσω στο σκορ με την Λάρισα να προηγείται με 10-2. Οι «κίτρινοι» εμφάνισαν προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, με τον Χάνλαν να αναλαμβάνει δράση και να πετυχαίνει 12 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, βοηθώντας την ομάδα του να μειώσει το σκορ σε 22-19 στο 10ο λεπτό. Ένα δεκάλεπτο όπου την… παράσταση έκλεψε η τραγική διαιτησία μιας και ο ΑΡΗΣ είχε ήδη 9 φάουλ ενώ οι βολές ήταν 12-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος οι «κίτρινοι» δεν μπήκαν όπως θα έπρεπε κυρίως επιθετικά και αυτό έδωσε το δικαίωμα στην Λάρισα να κάνει ένα σερί και να προηγηθεί με 33-23 στο 14ο λεπτό. Ο Καστρίτης αποφάσισε να γυρίσει την άμυνα σε ζώνη, κάτι που βοήθησε αμυντικά, ενώ επιθετικά την «σκυτάλη» πήρε ο Κάουαν ο οποίος ήταν ασταμάτητος και ο ΑΡΗΣ με ένα σερί 9-0 κατάφερε να μειώσει σε 33-32. Η Λάρισα διατήρησε το προβάδισμα με τον εκπληκτικό Κάουαν να έχει 12 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και να κρατάει τον ΑΡΗ κοντά στο σκορ με το πρώτο μέρος να λήγει 45-41.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ εξακολούθησε να έχει προβλήματα στην άμυνα κυρίως πάνω στον Κρουμπάλι, ενώ επιθετικά η ζώνη της Λάρισας «μπέρδεψε» τους παίκτες του Καστρίτη. Τα τρία φάουλ του Κέλι ανάγκασαν τον Αμερικανό να κάτσει στον πάγκο, Χάνλαλ και Κάουαν βγήκαν εκτός ρυθμού και έτσι επιθετικά ο ΑΡΗΣ δεν είχε τις επιλογές που έπρεπε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Λάρισα να ξεφύγει με δέκα πόντους (63-53) στο 28ο λεπτό και να κλείσει μπροστά την τρίτη περίοδο με 66-56.

Ο ΑΡΗΣ μπήκε πιο δυνατά στο τέταρτο δεκάλεπτο και κατάφερε να μειώσει σε 69-64 στο 32ο λεπτό. Και κάπου εκεί ο διαιτητής Αγραφιώτης έδειξε πως δεν είναι επιπέδου Basket League μιας και χρέωσε με ανύπαρκτο φάουλ τον Χάνλαν, την ώρα που πίεζε να κλέψει την μπάλα και η Λάρισα είχε λίγα δευτερόλεπτα στην επίθεση της. Εκτός αυτούς χρέωσε και με τεχνική ποινή τον Καναδό άσο του ΑΡΗ. Η Λάρισα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα δύο λανθασμένα σφυρίγματα και προηγήθηκε με 73-64.

Οι «κίτρινοι» αντέδρασαν σωστά, ο Κέλι με δύο κλεψίματα πρόσφερε πόντους με την διαφορά να πέφτει στο -3 (73-70) με ένα σερί 6-0 στο 35ο λεπτό, ενώ ο Κάουαν σκόραρε για να ρίξει την διαφορά στον… πόντο (73-72). Με τον Κάουαν να κάνει ένα εκπληκτικό παιχνίδι ο ΑΡΗΣ έκανε την ανατροπή. Αρχικά ο Αμερικανός έβγαλε μία «μαγική» ασίστ από την επαναφορά του άουτ στον Κέλι που κάρφωσε ενώ στην επόμενη επίθεση ο Σιδηροηλίας έκλεψε και ο Κάουαν με «γκολ φάουλ» έκανε το 77-79 με 1΄και 35΄΄ να απομένει.

Η Λάρισα απάντησε σε ένα γρήγορο 5-0 για το 82-79 με 37 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Κέλι είχε 0/2 βολές με 29΄΄ για το τέλος, με τον Μούντι να κάνει το ίδιο στα 27΄΄ κρατώντας τον ΑΡΗ «ζωντανό». Ο Ουίλιαμς μείωσε σε 82-81 και ο Λόκετ έκλεψε την μπάλα για να καταλήξει στα χέρια του Κάουαν που προσπάθησε να σκοράρει. Ο Κρουμπάλι έβαλε τα χέρια του στην μπάλα και οι διαιτητές έδειξαν τζάμπολ, με την κατοχή στην Λάρισα, την ίδια στιγμή που σε παρόμοια φάση χρέωσαν με φάουλ τον Κέλι λίγα λεπτά νωρίτερα. Ο Μούντι κέρδισε φάουλ και έκανε το 84-81 με 4 δευτερόλεπτα και 2 δέκατα να απομένουν. Στην τελευταία επίθεση και με Χάνλαν-Κάουαν εκτός με πέντε φάουλ, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Καμάρα ο οποίος αστόχησε σε τρίποντο για να παραμείνει το τελικό 84-81.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 45-41, 66-56, 84-81.

Δείτε τα στατιστικά 

Προτεινόμενα Άρθρα