Ο ΑΡΗΣ έκανε «πάρτι» με… καλεσμένη την ΑΕΚ

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ έστησε το δικό του «πάρτι» στο Αλεξάνδρειο έχοντας ως… καλεσμένη την ΑΕΚ. Αλλά δεν ήταν και τόσο φιλόξενος «οκοδεσπότης» μιας και διέλυσε την αντίπαλο του με 91-73 και την προσπέρασε στην βαθμολογία έχοντας και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη έδειξαν στο παρκέ ποια ομάδα είναι η καλύτερη και πήραν μία… άτυπη ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο ελέω διαιτησίας. Και σήμερα οι διαιτητές προσπάθησαν να κρατήσουν την ΑΕΚ στον αγώνα αλλά μάταια μιας και οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη δεν έχαναν τον αγώνα, με τις απουσίες των Ουίλιαμς και Κέλι να καλύπτονται πλήρως.

Ο Κάουαν κατέγραψε άλλη μία αρχηγική εμφάνιση με 21 πόντους και 6 ασίστ, ο Τζούστον ήταν ο… κλασικός «διπλός» Τζούστον που κυριάρχησε σε άμυνα και επίθεση με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ ενώ ο Όμηρος Νετζήπογλου μπαίνει στους κορυφαίους, δείχνοντας έτοιμος να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα.
Ο Λόκετ έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά στην άμυνα, δίνοντας λύσεις στην επίθεση, όπως και ο Πουλιανίτης ενώ ο Χάνλαν παρά την αστοχία του, πέτυχε καθοριστικά καλάθια.

Σε συνδυασμό με την εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Αλεξάνδρειο από τους φιλάθλους του ΑΡΗ που έδωσαν μαζικά το παρών, οι «κίτρινοι» δεν θα μπορούσαν να χάσουν αυτόν τον αγώνα.
Ο ΑΡΗΣ έκανε ένα… ονειρικό ξεκίνημα μιας και προηγήθηκε με 7-0 μετά από δύο λεπτά αγώνα, κυριαρχόντας στο γήπεδο αλλά και με 16-11 με τον Νετζήπογλου να είναι ο άνθρωπος που έδινε τις λύσεις επιθετικά. Η ΑΕΚ αντέδρασε και δημιούργησε έντονο πρόβλημα τους «κίτρινους» σε άμυνα και επίθεση. Αυτό είναι ως αποτέλεσμα ένα επμέρους 17-3 για την ΑΕΚ, γεγονός που την έστειλε στο +9 (19-28) στο 9ο λεπτό, πριν το 22-30 του πρώτου δεκάλεπτου.

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη μπήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή στο δεύτερο δεκάλεπτο. Για να το πετύχουν αυτό, καταρχήν άλλαξαν την αμυντική τους συμπεριφορά και μπόρεσαν να περιορίσουν στο μέγιστο βαθμό τους αντιπάλους τους. Επιθετικά η συνεργασία έδωσε αρκετές επιλογές, κοντά και μακριά από το καλάθι. Έτσι ο ΑΡΗΣ έκανε ένα επιμέρους σκορ 20-5 και έστειλε την διαφορά στους 9 πόντους (42-33) στο 17ο λεπτό. Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει σε 44-41 για το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο ΑΡΗΣ είχε βρει ρυθμό, τον οποίο δεν έχασε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου μιας και προηγήθηκε με 50-41 στο 21ο λεπτό και με ένα σερί 6-0. Οι διαιτητές με τα σφυρίγματα τους βοήθησαν την ΑΕΚ να επιστρέψει, ειδικά με το αντιαθλητικό που χρέωσαν στον Πουλιανίτη πάνω στον Παππά αφού η ΑΕΚ πέτυχε στην συγκεκριμένη επίθεση 4 πόντους, μειώνοντας σε 55-51. Ο ΑΡΗΣ όμως δεν έχασε την συγκέντρωση του και προηγήθηκε με 60-53.

Η ΑΕΚ χρεώθηκε το πρώτο της φάουλ στην τρίτη περίοδο 54΄΄ πριν την λήξη της, ένα γεγονός που προκάλεσε εντύπωση με βάση το σκληρό της αμυντικό παιχνίδι, με τον ΑΡΗ να βρίσκεται στο +3 (62-59) στο 30ο λεπτό.
Οι παίκτες του Καστρίτη κυριάρχησαν στο πρώτο τετράλεπτο της τέταρτης περιόδου και έστειλαν την διαφορά στους 17 πόντους (76-59) με ένα σερί 14-0, αφού ανάγκασαν την ΑΕΚ σε πολλά λάθη λόγω της εξαιρετικής άμυνας τους. Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί μιας και η διαφορά έφτασε στους 23 πόντους (85-62) στο 36ο λεπτό με την ΑΕΚ να έχει πετάξει «λευκή πετσέτα» και απλά όλοι περίμεναν την τελική διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 22-30, 44-41, 62-59, 91-73.

Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα