Ο ΑΡΗΣ ήθελε αλλά δεν μπορούσε και όταν μπορούσε δεν τον άφησαν…

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε να φτάσει στα επίπεδα που έπρεπε για να πάρει την νίκη στην Πάτρα. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν ήταν αυτός που έπρεπε σε άμυνα και επίθεση. Αλλά στο διάστημα που έπαιξε όπως έπρεπε, οι διαιτητές δεν τον άφησαν να πάρει αυτό που άξιζε, κρατώντας τον Προμηθέα στον αγώνα μέσα από τις βολές.

Οι «κίτρινοι» είχαν σε άσχημη μέρα βασικά στελέχη τους όπως τους Τολιόπουλο, Μπλούμπεργκς και Χάρελ στο επιθετικό κομμάτι, με τον Γκάλινατ να είναι ο πιο απειλητικός παίκτης στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Όσον αφορά την διαιτησία, υπήρχαν τραγικά σφυρίγματα στα πρώτα 30 λεπτά, ειδικά όταν ο ΑΡΗΣ μείωσε στο πρώτο δεκάλεπτο, κρατώντας μπροστά τον Προμηθέα με βολές αλλά και στην δεύτερη περίοδο, όταν οι «κίτρινοι» έφτασαν με… κόπο στην ισοφάριση.
Βέβαια η τελευταία εικόνα μένει και στο τέταρτο δεκάλεπτο οι «κίτρινοι» ήταν κακοί και έχασαν με 79-60, με την σειρά να μεταφέρεται την Δευτέρα στο Αλεξάνδρειο.
Ο ΑΡΗΣ έκανε τραγικό ξεκίνημα σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με 14-2 και με 18-5. Ο Καστρίτης άλλαξες την άμυνα σε ζώνη με παγίδες ψηλά, ρίσκαρε δίνοντας το σουτ στους γηπεδούχους αλλά δικαιώθηκε γιατί έκοψε τον ρυθμό τους. Επιθετικά οι Σταρκ και Γκάλινατ έδωσαν λύσεις και έτσι οι «κίτρινοι» έκαναν ένα σερ 9-0 για να μειώσουν σε 18-14 και σε 20-16. Σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε ένα… όργιο σφυριγμάτων, με τον Προμηθέα να σουτάρει μόνο βολές για το 25-16 του πρώτου δεκαλέπτου.
Στην δεύτερη περίοδο ο ΑΡΗΣ συνέχισε με την ίδια άμυνα και αυτό τον βοήθησε να επιβάλλει ως έναν βαθμό τον ρυθμό του, ενώ επιθετικά άρχισε να βρίσκεια περισσότερες λύσεις. Αργά αλλά σταδιακά η διαφορά μειώθηκε ως τους δύο πόντους, (35-33), ενώ οι «κίτρινοι» μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και σε 35-35, έχοντας και δύο ευκαιρίες να προηγηθούν. Αλλά τελικά οι Πατρινοί έκλεισαν μπροστά το πρώτο ημίχρονο με 37-35.
Στην τρίτη περίοδο ο ΑΡΗΣ δεν είχε συνέχεια από τοκ δεύτερο δεκάλεπτο, αντίθετα εμφάνιση σημάδια του πρώτου, με την διαφορά να αυξάνεται γρήγορα, αποτέλεσμα των επιθετικών αστοχιών, των σφυριγμάτων αλλά και προβλημάτων στην άμυνα. Ο Προμηθέας προηγήθηκε με 54-43, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με 55-46.
Η αρχή στην τέταρτη περίοδο και με βάση το -9, ήταν τραγική σε σημείο ο αγώνας να τελειώσει αρκετά νωρίς. Ο Ρέινολντς πέτυχε 11 συνεχόμενους πόντους, ο ΆΡΗΣ δεν είχε απάντηση και έτσι όλα κρίθηκαν νωρίς με το 79-60 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Τα δεκάλεπτα: 25-16, 37-35, 55-46, 79-60.

Τα στατιστικά του αγώνα

Προτεινόμενα Άρθρα