Ο ΑΡΗΣ βγήκε νικητής εντός και… εκτός αγωνιστικού χώρου

από Σταμάτης Μουρελής

Πολλά έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που έγραψα ένα blog και στο διάστημα που μεσολάβησε ο ΑΡΗΣ κατάφερε να πετύχει τους στόχους του σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το αγωνιστικό κομμμάτι όπου ο Γιάννης Καστρίτης με το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας, κατάφερε να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή, ένας στόχος που δεν αρέσει σε πολλούς αλλά με βάση τα όσα έγιναν τα τρία τελευταία χρόνια ήταν ο βασικός.

Παρά τις διαιτητικές «σφαγές», με τον κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος να χάνει κοντά 1,5 μήνα λόγω τραυματισμών και τον άνθρωπο που ήρθε και κέρδισε 3 φορές τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής, αναφέρομαι φυσικά στον Τζέιμς Κέλι, να έχει φύγει για τις Η.Π.Α λόγω οικογενειακού προβλήματος εδώ και δύο μήνες, ο ΑΡΗΣ έφτασε τις 8 νίκες και είναι στην 5η θέση με 28 βαθμούς, κυνηγώντας πλέον την είσοδο του στην εξάδα.

Ο Καστρίτης κατάφερε να παρουσιάσει ένα σύνολο το οποίο έδειξε ψυχή και θέληση για νίκη, έπαιξε όμορφο μπάσκετ παρότι είχε ως «αιχμή του δόρατος» την αμυντική του λειτουργία. Είδαμε και βλέπουμε έναν ΑΡΗ που δεν τα παρατάει, παλεύει σε κάθε αγώνα, με τα προβλήματα του και τα… εμπόδια που του βάζουν άλλοι. Και βγήκε νικητής από αυτή την «μάχη», με την ομάδα να είναι έτοιμη να επιστρέψει στα πλέι οφ μετά από αρκετά χρόνια.

Ο προπονητής του ΑΡΗ πιστώνεται φυσικά την επιτυχία, μαζί με τους συνεργάτες του, μιας και μπόρεσε να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο αποτελούμενο από Αμερικανούς «ρούκι» στην λογική του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και Έλληνες… κομπάρσους που έγιναν πρωταγωνιστές. Κατάφερε να κρατήσει μία ομάδα ενωμένη παρά τα προβλήματα, να αναγκάσει παίκτες να πουν όχι σε μεγαλύτερες προτάσεις που είχαν μέσα στην χρονιά και να μείνουν στον ΑΡΗ.

Πολλά μπράβο αξίζουν φυσικά και στους παίκτες που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και σχεδόν όλοι τους αύξησαν την αξία τους στο… διπλάσιο, όσον αφορά το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς.

Πάμε κα στο εξωαγωνιστικό τώρα, όπου ο ΑΡΗΣ κέρδισε μία «μάχη» που εκτός από το προφανές, που ήταν η δικαίωση των θέσεων της ομάδας από την αρχή, έδειξε και τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ.
Ο ΑΡΗΣ τιμωρήθηκε για μία υπόθεση που δεν θα έπρεπε, δίνοντας… τροφή σε αυτούς που περιμένουν στην γωνία να μιλάνε για «σίγουρο -5» και άλλα τόσα, όμως την ημέρα της δικαίωσης «εξαφανίστηκαν». Ο ΑΡΗΣ κατάφερε με τις κινήσεις του στο θέμα της ΕΕΑ να δίξει πως το νομοθετικό πλαίσιο στο ελληνικό μπάσκετ έχει έντονο πρόβλημα και πρέπει να αλλάξουν πολλά στο θέμα ελέγχου των ομάδων και της συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα.

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να πάει με τα… νερά τους, μιας και θα μπορούσε με αυτό τον τρόπο ίσως να καλύψει και τα δικά του προβλήματα. Αλλά επέλεξε την «σύγκρουση» με τα… κακώς κείμενα. Επέλεξε την δικαίωση. Και κέρδισε. Και παρέσυρε και τους υπόλοιπους, γιατί πριν πάει ο ΑΡΗΣ στο Εφετείο, καμία από τις άλλες τρεις ομάδες που είχαν τιμωρηθεί δεν είχε σκεφτεί την δικαστική οδό. Και φυσικά… ξαφνικά όλοι βρέθηκαν αθώοι. Και… ξαφνικά όλοι οι φάκελοι είναι καλοί. Και… ξαφνικά η ομάδα με τα 18 ban, κέρδισε όλες τις υποθέσεις σε βάρος της.

Ο ΑΡΗΣ κατάφερε με την δικαίωση του στο θέμα της ΕΕΑ να δείξει σε όλους πως υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα έντονο. Πως ο έλεγχος που γίνεται είναι ίσως για τα… μάτια του κόσμου, αφού σε άλλα πρωταθλήματα ομάδες με 18 ban δεν θα έπαιρναν μέρος. Αλλά στην Ελλάδα όλα γίνονται. Και από «ένοχοι», όλοι ξαφνικά βρέθηκαν «αθώοι».

Αυτή είναι η δύναμη του ΑΡΗ, της ομάδας που δεν διστάζει να επιλέξει την σύγκρουση όταν νιώθει πως αδικείται. Μίας ομάδας που παλεύει καθημερινά για την επιβίωση της σε οικονομικό επίπεδο και θα μπορούσε να επιζητήσει… συμμαχίες. Όμως επέλεξε έναν άλλο δρόμο όπως κάνει πάντα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.

Υ.Γ. Τα λέμε στο AllAboutARIS TV Basketball Edition κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 20:00

Προτεινόμενα Άρθρα