Ο ΑΡΗΣ δε μπορούσε να παρεκκλίνει από το πλάνο του

από Γιώργος Γκάτος

Τα οικονομικά δεδομένα των “Κιτρινόμαυρων”, οδηγούν πια σε συντονισμένες κινήσεις οι οποίες δύσκολα μεταβάλλονται.

Κάπως έτσι κάθε καλοκαίρι, συζητιέται το μπάτζετ και αναλύονται συγκεκριμένοι στόχοι αλλά και το πώς θα διανεμηθούν αυτά τα χρήματα.

Θα χρειαστεί να γίνει σαφές για ακόμα μια φορά ότι ο ΑΡΗΣ δεν πρόκειται να μπει σε πλειστηριασμούς παικτών, γιατί δεν δύναται να παρεκκλίνει από το πλάνο του.

Η περίπτωση του Όμηρου Νετζήπογλου ανήκει ακριβώς στη παραπάνω κατηγορία. Οι “Κιτρινόμαυροι” κατέθεσαν μια πρόταση με συγκεκριμένο ταβάνι, αναφορικά με τα όσα μπορούσαν να προσφέρουν στον Έλληνα αθλητή για την επόμενη τριετία.

Ναι μεν ο ΑΡΗΣ θα αυξήσει σημαντικά το μπάτζετ του τη νέα σεζόν, αυτό όμως δε πάει να πει ότι μπορεί κατά το δοκούν να διπλασιάσει τις αρχικές προτάσεις του.

Οι “Κιτρινόμαυροι” έχουν λίγο-πολύ καθορίσει τα ποσά που θα δοθούν για παίκτες πρώτης γραμμής και για παίκτες που θα δίνουν βάθος από τον πάγκο και σε καμία περίπτωση δε θέλουν να προκαλέσουν οι ίδιοι ανισορροπία.

Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης και οι άνθρωποι γύρω του, που βάζουν χρήματα στον Αυτοκράτορα, το κάνουν υπό το πέπλο μιας διοίκησης πρωτοδικείου που σκοπό έχει να εξυγιάνει και να κάνει ελκυστικούς τους “Κιτρινόμαυρους”.

Και σε καμία περίπτωση ο ΑΡΗΣ δεν πρέπει να κάνει τέτοιους ελιγμούς ώστε να φτάνει να προσφέρει διπλά και τριπλά χρήματα για να εξασφαλίσει παίκτες.

Οι “Κιτρινόμαυροι” είναι ξεκάθαροι με το τι θέλουν να κάνουν. Πρόπερσι πήραν ένα τεράστιο ρίσκο και με 350 χιλιάδες ευρώ όχι μόνο δε κινδύνεψαν αλλά έγιναν αντικείμενο συζήτησης.

Φέτος, με αύξηση της τάξης των 100 χιλιάδων ευρώ, όχι μόνο έγιναν ανταγωνιστικοί αλλά έμειναν μια νίκη μακριά από την εξασφαλισμένη συμμετοχή τους στην Ευρώπη.

Και μερικά χρόνια νωρίτερα ακόμα, αποφάσισαν να αγωνιστούν με ban, ένα τεράστιο για τα οικονομικά δεδομένα μπάτζετ και παραλίγο να αποβεί μοιραίο.

Είναι φανερό ότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να εκτροχιαστούν, γιατί επιστρέφουν στην αγορά μετά από χρόνια με αξιώσεις, με χτισμένη αξιοπιστία και με μεγαλύτερη δεξαμενή Ελλήνων μπροστά τους.

Η συνεργασία ΑΡΗ-Νετζήπογλου έληξε… άδοξα και για κάποιους άλλους πολύ νωρίς, αλλά δεν πρόκειται για “ήττα”. Ο ΑΡΗΣ δεν διεμήνυσε ποτέ ότι «όποιον θέλει τον κρατάει». Κατέθεσε τη πρόταση που ήθελε, δεν παρέκκλινε από το ταβάνι του και κινείται ήδη στην αγορά για την προσθήκη ενός ακόμα Έλληνα.

Εύχομαι ο Όμηρος να πήρε τη σωστή επιλογή για τη καριέρα του, αλλά στον πλανήτη ΑΡΗ έχει ξεκινήσει ήδη η επόμενη μέρα.

Περισσότερα και καθημερινά, πάντα μέσα από το Twitter

Φωτογραφία: Megapress

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X