Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε το «διπλό» στην ΑΕΚ αλλά… έπρεπε να χάσει

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ των προβλημάτων πήγε και χτύπησε στα… ίσα τον αγώνα με την ΑΕΚ στα Λιόσια. Και θα μπορούσε να πάρει την νίκη αν ήταν λίγο πιο τυχερός στο τέλος αλλά και αν η διαιτησία ήταν αυτή που έπρεπε. Αλλά με τέτοια διαιτησία, έπρεπε να χάσει μιας και μία νίκη του θα έφερνε προβλήματα στην ΑΕΚ.

Οι διαιτητές ήταν κακοί από την αρχή, βγάζοντας εκτός αγώνα τον Κάουαν με γρήγορα φάουλ, αφήνοντας την σκληρή άμυνα των παικτών της ΑΕΚ πάνω στον Χάνλαν. Αντίθετα ο ΑΡΗΣ έπαιρνε φάουλ με… αίμα και ειδικά στο τέλος.

Οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να πάρουν την νίκη ακόμα και κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες αλλά μία βολή του Χάνλαν και ένα άστοχο σουτ του Καναδού από τα 9 μέτρα στην εκπνοή, ήταν δύο φάσεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Ο ΑΡΗΣ είχε σε καλή μέρα τον Ουίλιαμς που είχε 17 πόντους με 5/14 τρίποντα, ενώ Χάνλαν και Τζούστον είχαν από 12 πόντους. Θετικός ο Πουλιανίτης με 8 πόντους, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Στην πρώτη περίοδο και οι δύο ομάδες ήταν άστοχες, έχοντας ρίξει το… βάρος κυρίως στην άμυνα. Ο ΑΡΗΣ από νωρίς… ένιωσε πως η διαιτησία δεν θα ήταν καλή, μιας και ο Κάουαν χρεώθηκε με δύο φάουλ μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, κάτι που άλλαξε τα πλάνα του Καστρίτη. Το 15-15 του πρώτου δεκαλέπτου έδειχνε πως ο αγώνας θα ήταν ντέρμπι, παρά τις απουσίες του ΑΡΗ ο οποίος χάρη σε Πουλιανίτη και Ουίλιαμς κατάφερε να προηγηθεί με 18-23. Κάπου εκεί ανέλαβαν… δράση οι διαιτητές, μιας και χρεώθηκε με τρίτο ανύπαρκτο φάουλ ο Κάουαν, με επιθετικό, ενώ δέχθηκε και τεχνική ποινή ο Καστρίτης. Γενικότερα ο ΑΡΗΣ άρχισε να φορτώνεται με φάουλ, η ΑΕΚ από την γραμμή των βολών μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση και να προηγηθεί με 34-28, πριν οι παίκτες του Καστρίτη αντιδράσουν και μειώσουν σε 36-33 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Χαρακτηριστικό της τραγικής διαιτησίας οι 15 βολές της ΑΕΚ έναντι μόλις 5 του ΑΡΗ, ο οποίος είχε σχεδόν τα διπλάσια φάουλ (15) από την αντίπαλο του (8).

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ προηγήθηκε με 40-33, αλλά ο ΑΡΗΣ αντέδρασε και μπόρεσε να μειώσει σε 42-41, με τον Κάουαν να έχει χρεωθεί και με τέταρτο φάουλ αλλά ο Καστρίτης τον κράτησε εντός αγώνα, έχοντας επιλέξει ένα χαμηλό σχήμα με Πουλιανίτη και Χάνλαν στο παρκέ. Με τον Ουίλιαμς να… πυροβολεί από τον τρίποντο, ο ΑΡΗΣ ισοφάρισε σε 51-51, πριν ο Ανγκόλα κάνει το 54-51 στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου.

Η τέταρτη περίοδος δεν ξεκίνησε καλά για τον ΑΡΗ ο οποίος έμεινε άποντος για 4 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα, με την ΑΕΚ να προηγείται με 62-51. Αιτία του «μπλακ άουτ» του ΑΡΗ η κούραση των παικτών μιας σχεδόν όλοι τους είχαν κοντά στα 30 λεπτά αγωνιστικής παρουσίας, ενώ η άμυνα πάνω στον Χάνλαν ήταν για… σεμινάριο διαιτητών αφού επρόκειτο για ορισμό των φάουλ.

Όμως οι «κίτρινοι» επέστρεψαν και μείωσαν σε 62-59, με 100 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του αγώνα. Ο Χάνλαν μείωσε σε 62-61 και ο Τζούστον με εκπληκτικό «follow» έβαλε μπροστά τον ΑΡΗ με 62-63, μόλις 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Πετρόπουλος έκανε το 64-63, 4΄΄΄πριν το φινάλε του αγώνα, κερδίζοντας και φάουλ. Αστόχησε στην βολή με τον Χάνλαν να παίρνει το ριμπάουντ και να επιχειρεί ένα σουτ από τα 9 μέτρα αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, με τον ΑΡΗ να γνωρίζει την ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-33, 54-51, 64-63.

Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X