Ο ΑΡΗΣ που δίνει ζωή στο ελληνικό μπάσκετ και τα… παιχνιδάκια με την ΚΕΔ

από Σταμάτης Μουρελής

Η εικόνα του γεμάτου «Nick Galis Hall» στον αγώνα με τον Ηρακλή ήταν κάτι που είχε λείψει απ’ όλους τους Αρειανούς. Αλλά κυρίως από το ελληνικό μπάσκετ. Ναι αυτό το ελληνικό μπάσκετ που παλεύει να βρει τον εαυτό του, την χαμένη του ταυτότητα, τον «ήρωα» που θα το σώσει. Και μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει αυτό, όμως αυτός ο «ήρωας» είναι ο ΑΡΗΣ.

Ο ΑΡΗΣ που παλεύει εδώ και χρόνια για την επιβίωση του, για την ιστορία του και την τιμή του, έχοντας ως στόχο την παραμονή. Ένα σημείο από τα χειρότερα στην ιστορία του για το οποίο ευθύνονται κάποιοι «αλεξιπτωτιστές» που ήρθαν και γέμισαν χρέη την ομάδα, την έφεραν σε σημείο απόλυτης διάλυσης και παράλληλα διέσυραν το όνομα της.

Άλλες ομάδες θα είχαν διαλύσει, κάποιες υποβιβάστηκαν και έκαναν πολλά χρόνια να επιστρέψουν. Όχι όμως ο ΑΡΗΣ. Γιατί ο ΑΡΗΣ είναι ο πνεύμονας του ελληνικού μπάσκετ. Είναι η ομάδα που το γιγάντωσε κι αυτή που το κρατάει ζωντανό. Με την παρουσία του κόσμου του σε κάθε αγώνα, είτε παίζει για την τετράδα είτε για την παραμονή, την ίδια ώρα που άλλες ομάδες κατακτούν τρόπαια και παίζουν μπροστά σε 500 άτομα.

Ο ΑΡΗΣ λοιπόν κύριοι κρατάει το ελληνικό μπάσκετ γιατί ο φίλαθλος θέλει να βλέπει εκτός από ωραίο μπάσκετ και γεμάτα γήπεδα, πάθος, καρδιά, να ακούει συνθήματα. Αυτό θέλει ο φίλαθλος, ο οπαδός. Κανείς δεν θα κάτσει να δει έναν αγώνα με άδειες κερκίδες. Ένα σκηνικό γνώριμο στα περισσότερα γήπεδα της Α1. Όχι όμως στο Παλέ.

Αυτό που έγινε με τον Ηρακλή και έγινε σε μικρότερη κλίμακα και στα προηγούμενα τρία εντός έδρας παιχνίδι δείχνει πολύ απλά πως το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη τον ΑΡΗ.

Έναν ΑΡΗ ο οποίος με δουλειά και έναν σωστό χρηματοδότη που ξέρει τι θέλει και τι πρέπει να κάνει, μπορεί να φτάσει και πάλι στην κορυφή.

Το έχει αποδείξει άλλωστε όταν στο παρελθόν βρέθηκε να κοντράρει τους δύο της Αθήνας, είτε στους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό και το απίστευτο πέμπτο παιχνίδι στο Παλέ, είτε τον Παναθηναϊκό. Με την παρουσία του στους τελικούς του Κυπέλλου.

Ο τωρινός ΑΡΗΣ δεν είναι βέβαια σε τέτοιο επίπεδο, είναι μία καλή ομάδα που παίζει όμορφο μπάσκετ, έχει την στήριξη του κόσμου της και μία διοίκηση η οποία προσπαθεί με ότι χρήματα διαθέτει να πληρώσει τα χρέη των προηγούμενων.

Αυτή την στιγμή λοιπόν που ο «Αυτοκράτορας» προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν… παιχνιδάκια στην πλάτη του. Γιατί όταν οι διαιτητές τον «έσφαζαν» με την ΑΕΚ ήταν απλά… Σάββατο. Ενώ τώρα μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή, είδαμε αρκετούς να μιλάνε για την ανίκανη ΚΕΔ και πως τελικά τίποτα δεν άλλαξε με την νέα ΕΟΚ. Όλα αυτά μετά από 7 αγωνιστικές και 2 «σφαγές» του ΑΡΗ.

Δεν αναφέρομαι στον Ηρακλή, αυτός έχει δικαίωμα να φωνάζει από την στιγμή που θεωρεί πως αδικήθηκε. Μιλάω για τους.. απέξω. Βέβαια οι φωνές δεν είναι μόνο για τον ΑΡΗ, στην προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα κλίμα για το μέλλον, αλλά για να επηρεάσουν την ΚΕΔ ενόψει του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Γιατί ο καθένας θέλει την ΚΕΔ για λογαριασμό του. Όπως εδώ και τόσα χρόνια. Αλλά το περίεργο είναι πως κανείς δεν φώναξε όταν ο ΑΡΗΣ έχασε λόγω διαιτησίας από την ΑΕΚ. Το θυμήθηκαν τώρα. Προφανώς για να πλήξουν τον ΑΡΗ και ταυτόχρονα να επηρεάσουν την ΚΕΔ, καθώς είχαν καλομάθει τα προηγούμενα χρόνια και τώρα… έσφιξαν.

Ο ΑΡΗΣ ήταν πάντα το «θύμα» της ΚΕΔ, είτε αυτή ήταν πράσινη είτε κόκκινη. Δεν ξεχνάει κανείς το Λίντο ή την Λάρισα. Ο ΑΡΗΣ ήδη έχει χάσει δύο αγώνες από την διαιτησία. Οπότε αφήστε τον έξω από τα… παιχνιδάκια για την ΚΕΔ.

*Για το θέμα της αδειοδότησης του ΑΡΗ όπου περιμένουμε την απόφαση του αθλητικού δικαστή θα πω πως πρόκειται για κωμωδία. Μέση Νοεμβρίου και τώρα θα βγει η απόφαση, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει μήνες πριν. Και μιλάω για όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες. Δεν είναι αυτό αλλοίωση πρωταθλήματος; Να τιμωρείς κάποιον με αφαίρεση βαθμών μετά από 7 αγωνιστικές;

*Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα 13 ομάδες, μία εκ των οποίων δείχνει ήδη σημάδια διάλυσης και ίσως να μην βγάλει και τον πρώτο γύρο, για μία άλλη με 14 ban. Για να μην αναφέρω και τις διάφορες φήμες για άλλες ομάδες (οι φήμες λένε… όπως λέει και ένας φίλος).

* Για τον Κέλι τα λέγαμε μέσα από τις εκπομπές στο AllAboutARIS TV. Ο άνθρωπος ξέρει μπάσκετ, έχει τρομερά στοιχεία και αν δεν είχε την αποχή του 1,5 χρόνου, απλά δεν θα έρχονταν στον ΑΡΗ γιατί το κασέ του ήταν απλησίαστο. Οι «δεινόσαυροι» ψηλοί έχουν πεθάνει στο σύγχρονο μπάσκετ. Για… κοντός μια χαρά τα παίρνει τα ριμπάουντ.

*Η διακοπή θα βοηθήσει τον ΑΡΗ που είναι σε μία διαδικασία αναδιοργάνωσης. Ήρθε ο Κέλι, ο Κλόμπουτσαρ ο οποίος λογικά θα πάρει την θέση του Λόκετ, θα μπει κάποια στιγμή ο Χάνλαν. Ο Καστρίτης ξέρει τι πρέπει να κάνει και ήδη υπάρχουν σημάδια βελτίωσης. Στόχος βέβαια παραμένει η γρήγορη παραμονή, έξτρα στόχος το θέαμα κάτι που έχει λείψει τα τελευταία χρόνια.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X