Ο ΑΡΗΣ Midea ξύπνησε… αργά, ο Προμηθέας ακόμα εκτελεί βολές

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ Midea βρέθηκε σε τρομερά κακό απόγευμα στην επίθεση του για τρία δεκάλεπτα, με αποτέλεσμα να ψάξει το μεγάλο… ντεμαράζ όταν ήταν αργά, κυνηγώντας το σκορ για ακόμα μια φορά από το -20 και παράλληλα γνωρίζοντας μια ήττα (73-77) που… τον ενοχλεί.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και τα διαιτητικά σφυρίγματα, με τον Προμηθέα να εκτελεί 40 ελεύθερες βολές, όπως και η δεύτερη περίοδος όπου οι “Κιτρινόμαυροι” βρήκαν μόλις έξι πόντους, σε αντίθεση με τον Προμηθέα που σκόραρε 20.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν το μοναδικό… ισορροπημένο στο παιχνίδι, τόσο από άποψη σκορ, όσο και από άποψη σφυριγμάτων. Ο ΑΡΗΣ στο πρώτο πεντάλεπτο ήταν ελαφρώς μπροστά στο σκορ (12-10) και κάπως έτσι συνεχίστηκε και το υπόλοιπο κομμάτι. Ο Κρις Μπάνκστον έφτασε τους 8 πόντους και ο ΑΡΗΣ διατήρησε αυτή την ισχνή διαφορά (22-19).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν και αυτό που… αποδείχθηκε μοιραίο για τον ΑΡΗ Midea. Σε 6 λεπτά στο Β’ δεκάλεπτο, οι “Κιτρινόμαυροι” σκόραραν μόλις 2 πόντους, σε αντίθεση με τον Προμηθέα που έτρεξε ένα επιμέρους 2-9.

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη αδυνατούσαν να σκοράρουν με συνέπεια, τόσο κοντά (8/18 δίποντα), όσο και μακριά (1/9 τρίποντα). Κάπως έτσι, η διαφορά στο ημίχρονο διαμορφώθηκε στο -11 (28-39) κατά των “Κιτρινόμαυρων”. Ο Ρομπέρτό Γκάλινατ, 3 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, τραυματίστηκε και χρειάστηκε να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες στο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ΑΡΗΣ ήθελε αλλά αδυνατούσε να βρει λύση. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στο -20 (45-65), αφού ο Προμηθέας στόχευσε στο ζωγραφιστό απέναντι στα κοντά σχήματα των “Κιτρινόμαυρων”, με τον Ετσενίκε να σκοράρει συνεχόμενα και τον Κάουαν να εκτελεί βολές.

Από το -18, ο ΑΡΗΣ βρέθηκε σε μια γνώριμη θέση στα τελευταία παιχνίδια, όπου πάτησε γκάζι στην 4η περίοδο και ροκάνισε όσο περισσότερο μπορούσε τη διαφορά. Όσο οι “Κιτρινόμαυροι” προσπαθούσαν να μειώσουν από τα μέσα της τρίτης και έπειτα, ξεκίνησαν οι… ανακαλύψεις-φάουλ και τα περίεργα σφυρίγματα από τη διαιτητική τριάδα των Τσαρούχα, Τηγάνη και Κατραχούρα.

Ο Προμηθέας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 40 βολές, εκ των οποίων οι 21 από τον πρώην γκαρντ του ΑΡΗ, Άντονι Κάουαν. Από το -20, ο ΑΡΗΣ έφτασε στο -4, μέσα σε ένα διάστημα στο οποίο έχανε βολές (1/4 ο Γκάλινατ) και αμυντικά ριμπάουντ, δίνοντας στον Προμηθέα την ευκαιρία να… φύγει με το διπλό (73-77), σώζοντας μόνο τη διαφορά.

Δεκάλεπτα: 22-19, 28-39, 45-63, 73-77

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα