Ο αστερισμός του Κέλι και η εβδομάδα ανάκαμψης του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ

από Γιώργος Γκάτος

Η χθεσινή μέρα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως τέλεια για τον οργανισμό του ΑΡΗ, αφού μέτρησε ισάριθμες νίκες στα δύο κορυφαία τμήματα του.

Το γεγονός ότι αυτές οι νίκες έγιναν εντός έδρας, έδωσε ακόμα μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση, στους ανθρώπους που επέλεξαν να ζήσουν από κοντά αυτή τη μέρα… γεμάτη ΑΡΗ!

Και εδώ που τα λέμε, δεν συμβαίνει και τόσο συχνά, οι δύο ομάδες να τρέχουν ένα σερί τριών συνεχόμενων νικών.

Ας δούμε λίγο αναλυτικά το τι συνέβη όμως σε αυτά τα δύο παιχνίδια, που έφεραν την ευφορία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η χρονιά… τελείωσε τον Δεκέμβρη.

Ο αστερισμός του Τζέιμς Κέλι οδηγεί τον ΑΡΗ

Το σημειώσαμε και την προηγούμενη φορά. Ο Τζέιμς Κέλι από θαύμα βρίσκεται εδώ και θαύμα θα είναι αν παραμείνει.

Φροντίζει να αποδεικνύει μέσα στο παρκέ το τι σημαίνει κυρίαρχος και σύγχρονος ψηλός. Οι αριθμοί του είναι τρομακτικοί, οδεύει για το τρίτο συνεχόμενο βραβείο MVP σε τέσσερις αγωνιστικές και η μοναδική φορά που δεν το πήρε, ήταν γιατί ο ΑΡΗΣ είχε ρεπό…

Κόντρα σε Προμηθέα, Ηρακλή και Περιστέρι, έχει σκοράρει με κάθε τρόπο και κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους, ο ίδιος είναι αποφασισμένος να κάνει το μεγάλο restart στην καριέρα του αλλά και να δώσει στον ΑΡΗ την… ιπποδύναμη που χρειάζεται.

Πεντάρι έψαχνε ο Γιάννης Καστρίτης, πεντάρι που γνώριζε από το Ισραήλ πήρε αλλά αυτά που βλέπουμε στο παρκέ, είναι εκτός πραγματικότητας.

Έχει περάσει ένα άστρο πάνω από το “Nick Galis Hall” και οδηγεί τον ΑΡΗ του μικρότερου μπάτζετ και των αρκετών προβλημάτων, από το χέρι. Του δείχνει τον δρόμο, για το πώς η ομάδα θα ξεμπερδέψει αγωνιστικά φέτος και οι άνθρωποι της με περισσότερο χρόνο και άνεση θα κινηθούν για όλα εκείνα τα εξωαγωνιστικά ζητήματα.

O ΑΡΗΣ του 3/3 δεν έχει δείξει ακόμα τα δόντια του. Τώρα θα το κάνει. Τώρα που εκτός από τον άτυχο της σεζόν, Σταύρο Σχίζα, όλοι είναι στη διάθεση του Γιάννη Καστρίτη.

Απόλυτα έτοιμοι για να αγωνιστούν και να κερδίσουν μέσα από την άμυνα τους. Απόλυτα έτοιμοι, έχοντας στο ρόστερ δύο παίκτες όπως ο Χάνλαν και ο Κέλι, που έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν επιθετικά.

Ο Γιάννης Καστρίτης έχει δώσει σε όλους έναν ρόλο, τον οποίο και εκτελούν. Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει κατά σειρά ΠΑΟΚ (εκτός), Ολυμπιακό (εντός), Λάρισα (εκτός) και Απόλλων Πάτρας (εντός). Και η βελτιωμένη εικόνα που έδειξαν οι “Κιτρινόμαυροι”, δίχως μάλιστα να αγωνίζεται ο Χάνλαν, αφήνει χαμόγελα για την συνέχεια.

Οι τρεις συνεχόμενες νίκες επανάφεραν το… τρένο στις ράγες του

Για πολύ καιρό ακόμα το μυαλό μας θα επιστρέφει σε αυτό το καταστροφικό 0-5. Δεν είναι το μέγεθος του σκορ αλλά το ότι ο μαχητικός ΑΡΗΣ είχε βάλει τα χέρια στη μέση και κοιτούσε τη συντριβή του.

Τα πράγματα άλλαξαν… άμεσα. Η νίκη είναι βάλσαμο. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης, είναι κάτι παραπάνω από βάλσαμο. Η εντός έδρας ήττα δεν θα ξεχαστεί, ούτε είναι επίτευγμα το 3/3. Είναι ένα ταρακούνημα, ότι η ήττα από τον ΠΑΣ ήταν μια τραγική παρένθεση και πως η ομάδα έχει άλλες δυνατότητες.

Ο ΑΡΗΣ έχει βαλθεί να ξευτιλίσει ένα ποδοσφαιρικό σύστημα, που του επέβαλε το -6 τη φετινή σεζόν. Όχι απλά ενισχύθηκε το καλοκαίρι, αλλά έχει υπερκαλύψει και το -6, με την είσοδο του στην 5αδα (3άδα στον αγωνιστικό χώρο).

Το παράβολο πληρώθηκε, το CAS θα ορίσει δικάσιμο και ελπίζουμε πως όλα θα πάνε για μια φορά, όπως πρέπει. Όπως είναι δίκαιο για τον ΑΡΗ.

Ο Άκης Μάντζιος τακτικά κέρδισε και τα τρία παιχνίδια, κάνοντας ελάχιστες αλλαγές στην ενδεκάδα, δείγμα του ότι έχει αποφασίσει ποιοι ποδοσφαιριστές του κάνουν τη δουλειά, ποιοι είναι υπό κρίση και ποιοι… είναι για άλλες πολιτείες.

Μπορεί να είναι το πιο ακριβό και γεμάτο ρόστερ της ιστορίας του ΑΡΗ, όμως υπάρχουν κενά ή ανορθογραφίες καλύτερα.
Η ομάδα -για εμένα- θα πρέπει να κινηθεί μεταγραφικά έξυπνα! Νιώθω ότι η ομάδα έχει πρωτοκλασάτους αλλά της λείπουν οι ρολίστες.
Το πιο σημαντικό πάντα, είναι η ομάδα να έχει δικαίωμα μεταγραφών αλλά και να ξεφορτωθεί συμβόλαια-βαρίδια από παίκτες που χρησιμοποιούνται μόνο στο Football Manager.

Τέλος, όπως κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, θα πρέπει να κοιτάξει και τον τομέα των ανανεώσεων. Διότι σημαντικά εργαλεία της ομάδας, αύξησαν την αξία τους μέσα από το πλάνο που τους προσέφερε ο ΑΡΗΣ και όπως είναι φυσιολογικό, το κασέ τους θα ανέβει.

Και αυτό πάντα είναι ένα μονοπάτι γεμάτο παγίδες…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X