Ο Γούντμπερι αυξάνει τον ανταγωνισμό

από Γιώργος Γκάτος

Ο Τρέι Γούντμπερι είναι ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του Μάικ Μάιλς, μόνο που στα μάτια μας έχει σημαντικές διαφορές με τον «προκάτοχο» του.

Ο Γιάννης Καστρίτης πήγε ουσιαστικά από έναν 22χρονο αθλητή που ακόμα «φτιάχνεται» αλλά με potential, σε έναν 25χρονο που μετράει ήδη μια γεμάτη χρονιά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Είναι μια πρώτη και σημαντική διαφορά που θεωρητικά μειώνει το περιθώριο προσαρμογής, ενώ είναι και ένας δοκιμασμένος παίκτης που έχουμε ευρωπαϊκά δείγματα γραφής.

Ο Μάιλς ήταν σίγουρα πίσω σε ιεραρχία από Τολιόπουλο, Μποχωρίδη, Χοτζ και Ντε Τζούλιους, αλλά ο Γούντμπερι μπορεί να μπει σφήνα και να διεκδικήσει τον χρόνο του. Στη Γερμανία δεν ξεκινούσε βασικός, κάτι που στο μπάσκετ δεν έχει καμία σημασία, αλλά μετρούσε κατά μέσο όρο 20 λεπτά συμμετοχής.

Η μεγαλύτερη διαφορά πάντως είναι το ύψος του, καθώς με το 1,93 του μπορεί να προσφέρει αρκετά μεγαλύτερη ευελιξία σε σχήματα και συνδυασμούς, αλλά και κάποια ριμπάουντ, όπως συνηθίζει στη καριέρα του.

Συγκρίνοντας τουλάχιστον τα βιογραφικά και τα πεπραγμένα τους, πριν τους δούμε στο παρκέ, ο Γούντμπερι πρόκειται για αναβάθμιση, κάτι το οποίο μένει να το αποδείξει στο παρκέ.

Προτεινόμενα Άρθρα