Ο λόγος που δεν θα διεξαχθεί ούτε ένα παιχνίδι του ΝΒΑ απόψε

από AllAboutARIS

Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν γιατί δεν υπάρχει προγραμματισμένο ούτε ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, από το βράδυ της Τρίτης 7/11 μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης 9/11.
Λογικό να παραξενευτεί κανείς, δεδομένου ότι η δράση σταματάει σπάνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, με τα παιχνίδια της regular season να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ωστόσο, η φετινή σεζόν, η οποία ξεκίνησε στις 24 του περασμένου Οκτωβρίου, θα κάνει την πρώτη της διακοπή, λόγω των ενδιάμεσων εκλογών που διεξάγονται την Τετάρτη 8/11 στις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να μεταβούν στις κάλπες και το ΝΒΑ αποφάσισε (με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων της Λίγκας) να μην υπάρχει κανένα παιχνίδι κατά τη διάρκεια των εκλογών, με στόχο να παροτρύνει τον κόσμο να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Εδώ και καιρό (μετά την ανοιχτή κόντρα πολλών παικτών με την κυβέρνηση Τραμπ και τις έντονες αντιδράσεις για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών πολιτών από αστυνομικούς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο του Τζορτζ Φλόιντ), η Ένωση Παικτών του ΝΒΑ έχει υποσχεθεί επίσημα ότι θα προσπαθεί όσο περισσότερο μπορεί, έτσι ώστε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από την πολιτική.
Να τονίσουμε ότι οι μοναδικές μέρες στις οποίες δεν θα υπάρχει δράση για τη φετινή σεζόν στο ΝΒΑ, είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών, η παραμονή Χριστουγέννων και η μέρα που θα διεξάγεται ο τελικός του NCAΑ.
Η δράση στο ΝΒΑ θα συνεχιστεί τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν θα επιστρέψουν στην δράση οι 28 από τις 30 ομάδες του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα