Ο Λόκετ… κέρδισε τον Κλόμπουτσαρ στα σημεία

από AllAboutARIS

Οποιοσδήποτε από τους δύο παίκτες “κοβόταν”, θα μπορούσε να νιώσει αδικημένος και να έχει δίκιο.

Ο Γιάννης Καστρίτης επέλεξε την παραμονή του Έρικ Λόκετ και “έκοψε” τον Γιάκα Κλόμπουτσαρ. Ο Αμερικανός φόργουορντ βρίσκεται στην ομάδα από το καλοκαίρι, όπου και κλήθηκε να κερδίσει το συμβόλαιο του, μετά από δεκαήμερη δοκιμή.

Μετά τις πρώτες αγωνιστικές, ένας συνδυασμός αποτελούμενος από τα κακά αποτελέσματα της ομάδας και τον επιθετικό απολογισμό του Έρικ Λόκετ, τον έθεσε ξανά σε κρίση.

Από την άλλη, ο Γιάκα Κλόμπουτσαρ ήρθε με μηνιαίο συμβόλαιο για να καλύψει το κενό στη περιφέρεια, που προκλήθηκε μετά τον τραυματισμό του Ολιβιέ Χάνλαν.

Το σημείο-κλειδί για την επιλογή του Έρικ Λόκετ, είναι η άμυνα του. Συγκεκριμένα, είναι ο συνδετικός κρίκος των “Κιτρινόμαυρων” τόσο σε αυτή την άμυνα ζώνης που χρησιμοποιεί ο Γιάννης Καστρίτης, όπως και στο man-to-man.

Σε μια ομάδα με σκόρερ όπως ο Χάνλαν και ο Κέλι, ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε έναν παίκτη που μπορεί να του κάνει όλη τη “σκληρή” δουλειά στην άμυνα, παρά τον Σλοβένο που είναι ένας all around παίκτης και μπορεί να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας και την επίθεση.
Κάπως έτσι, με το υπάρχον ρόστερ θα κινηθεί η ομάδα τουλάχιστον ως το τέλος του πρώτου γύρου, αφού δεν έχει το δικαίωμα για νέες αλλαγές. Οι Κάουαν, Χάνλαν, Λόκετ, Γουίλιαμς, Τζούστον και Κέλι “έκλεισαν” τις θέσεις ξένων, μετά τις τρεις αλλαγές.

Προτεινόμενα Άρθρα