Ο μισός ΑΡΗΣ άγγιξε την νίκη αλλά την έκανε… δώρο στο Λαύριο

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ πήγε στο Λαύριο με εννέα παίκτες, μεταξύ των οποίων ο έφηβος Πετανίδης, για να παλέψει κόντρα στους γηπεδούχους για την νίκη, με τους Χάνλαν, Σιδηροηλία και Σχίζα εκτός αλλά και τον Κέλι στις Η.Π.Α.

Οι «κίτρινοι» πάλεψαν ως το τέλος, είχαν την νίκη στα χέρια τους αλλά την… άφησαν να φύγει από τα λάθη τους στα τελευταία δευτερόλεπτα, αποτέλεσμα και της κούρασης βασικών παικτών. Μοιραίος μπορεί να χαρακτηριστεί ο Ουίλιαμς ο οποίος έκανε δύο σημαντικά λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Αμερικανό μετά από απουσία 2 εβδομάδων να φαίνεται ανέτοιμος λόγω του τραυματισμού του.

Συγκλονιστικός ο Κάουαν ο οποίος αγωνίστηκε για 39 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ , ο Τζούστον έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με ακόμα ένα «double double» με 14 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Λόκετ ήταν πάλι στους κορυφαίους με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Όσον αφορά για την διαιτησία για έναν ακόμη αγώνα ήταν τραγική σε βάρος του ΑΡΗ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Καστρίτης δεν γλίτωσε την καθιερωμένη πλέον τεχνική ποινή, ενώ αρκετές αμφισβητούμενες φάσεις πήγαν στους γηπεδούχους. Μπορεί λοιπόν να μην επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα στα τελευταία δευτερόλεπτα αλλά έκανε την… δουλειά της στα λεπτά που προηγήθηκαν.

Από την πρώτη περίοδο ο ΑΡΗΣ έδειξε τον αγωνιστικό του προσανατολισμό. Άμυνα ζώνης με προσαρμογές, προσοχή μέσα στην ρακέτα όπου οι επιλογές για τον Καστρίτη ήταν λίγες και διάθεση να… δώσει το τρίποντο σε μία ομάδα που θεωρείται από τις χειρότερες στο πρωτάθλημα. Επιθετικά όλα ξεκινούσαν από τον Κάουαν με τους υπόλοιπους να δίνουν λύσεις.

Οι «κίτρινοι» βρέθηκαν στο -1 στην πρώτη περίοδο (19-18(, αλλά στην δεύτερη έχασαν την συγκέντρωση τους δίνοντας το δικαίωμα στο Λαύριο να προηγηθεί με 27-19 και με 31-22 στο 16ο λεπτό. Οι παίκτες του Καστρίτη αντέδρασαν και με ένα 11-2, ισοφάρισαν σε 33-33 στο 19ο λεπτό, πριν το 36-36 του πρώτου ημιχρόνου.
Η τρίτη περίοος χαρακτηρίστηκε από τις σκληρές άμυνες, την αστοχία και τα λάθη των δύο ομάδων, με το σκορ στο 12-10 και το Λαύριο στο +2 (48-46).

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου ο ΑΡΗΣ παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Σκληρό στην άμυνα, όπου πήρε τον απόλυτο έλεγχο την ώρα που στην επίθεση Τζούστον και Λόκετ έδωσαν λύσεις ώστε να γίνει ένα επιμέρους σκορ 12-3 και οι «κίτρινοι» να βρεθούν στο +7 (51-58) στο 35ο λεπτό. Το Λαύριο αντέδρασε και μείωσε σε 58-60, στο 38ο λεπτό, ενώ ο Ουίλιαμς έκανε λάθος και έδωσε «γκολ φάουλ» στον Μουράτο για το 61-60 στο 38΄και 30΄΄.

Ο Κάουαν έκανε με 2/2 βολές το 61-62, ενώ στην επόμενη φάση ο Κακλαμανάκης σκόραρε για το Λαύριο αφού όμως είχαν λήξει τα 24 δευτερόλεπτα της επίθεσης, κάτι που επικύρωσαν οι διαιτητές με το «instant replay». Ο Πουλανίτης έκανε το λάθιος στα 40 δευτερόλεπτα, με τον Βον να σκοράρει και να παίρνει και το φάουλ στα 34΄΄, για το 63-62. Ο Αμερικανός έκανε το 64-62 με τον ΑΡΗ να έχει την κρίσιμη επίθεση.

Ο Καστρίτης επέλεγε το τρίποντο από τον Ουίλιαμς, όμως ήταν άστοχος. Ο Μουράτος κέρδισε το φάουλ με 16΄΄ για το 66-62, ο Λόκερ με «follow» έκανε το 66-64 με 9΄΄ για το τέλος του αγώνα. Ο Σάβατζ επέλεξε να σουτάρει και να αστοχήσει, δίνοντας στον ΑΡΗ κάποια δευτερόλεπτα για να ισοφαρίσουν. Αλλά ο Ουίλιαμς έκανε το λάθος μιας και προσπάθησε να πασάρει στον Κάουαν αντί να τρέξει μπροστά για το καλάθι, ο Σάβατζ έκλεψε και διαμόρφωσε το τελικό 68-64.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 36-36, 48-46, 68-64.

Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα