Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς χειρουργήθηκε στο αριστερό χέρι, πολύ δύσκολα στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ

από AllAboutARIS

Εξαιρετικά αμφίβολος για το Προολυμπιακό τουρνουά του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (2-7/7) είναι ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς. Ο Κροάτης φόργουορντ των Νιου Γιορκ Νικς υπέστη σοβαρό τραυματισμό τον Απρίλιο και έμεινε εκτός δράσης από τις υποχρεώσεις της ομάδας της ανατολικής περιφέρειας στο NBA.

Σήμερα (22/5), ωστόσο, χειρουργήθηκε στο αριστερό του χέρι, ενώ είχε υποβληθεί σε επέμβαση και στο αριστερό του γόνατο τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο Μπογκντάνοβιτς αναμένεται να απουσιάσει για τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες ακόμα, με το τοπίο γύρω από τη συμμετοχή του στο Προολυμπιακό τουρνουά να είναι “θολό”, αναφορικά με το αν θα καταφέρει να βοηθήσει την Εθνική Κροατίας στην προσπάθειά της για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κροάτες θα αγωνιστούν στο φαληρικό στάδιο στο Group A της διοργάνωσης, με την Εθνική Ελλάδας να βρίσκεται στο Group B. Αν οι δύο ομάδες προκριθούν από τους ομίλους τους, είναι ορατό το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν στα ημιτελικά ή στα τελικά του τουρνουά, για το εισιτήριο της πρόκρισης στα γήπεδα του Παρισιού.

Ο Μπογκντάνοβιτς κατέγραψε 15.2 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ σε 61 αναμετρήσεις στη regular season και στα playoffs του NBA.

Προτεινόμενα Άρθρα