Ο υγιής ΑΡΗΣ δεν έχει ανάγκη τους «φωστήρες» του ελληνικού μπάσκετ…

από Σταμάτης Μουρελής

Το σχέδιο πέτυχε και έτσι ο ΑΡΗΣ βρέθηκε στην 8η θέση, με την χρονιά του να ολοκληρώνεται, κακώς, το Σάββατο ή το αργότερο στον τρίτο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό.
Γράφει ο Σταμάτης Μουρελής

Αυτό που λέγαμε εδώ και μήνες, το πλάνο να βγάλουν τον ΑΡΗ εκτός εξάδας, ολοκληρώθηκε με την απόρριψη της ένστασης της ΚΑΕ από το ΑΣΕΑΔ. Η δικαίωση θα σήμαινε επανάληψη του αγώνα με το Περιστέρι και 6η θέση για τους παίκτες του Καστρίτη. Και κανείς από τους «φωστήρες» του ελληνικού μπάσκετ δεν το ήθελε αυτό.

Η χρονιά θα τελειώσει άδοξα, ένα φινάλε που αδικεί την προσπάθεια του Γιάννη Καστρίτη και των παικτών του. Μία προσπάθεια που αγκάλιασε ο κόσμος του ΑΡΗ που γέμισε 6-7 φορές το Αλεξάνδρειο, κάτι που καμία ομάδα δεν έχει πετύχει φέτος στην Ελλάδα.
Αλλά αυτοί που υποτίθεται εργάζονται για το καλό του ελληνικού μπάσκετ δεν σεβάστηκαν αυτή την προσπάθεια που έγινε στον ΑΡΗ σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο. Δεν σεβάστηκαν τις χιλιάδες των φιλάθλων που πλήρωσαν εισιτήριο και γέμισαν το Αλεξάνδρειο, στέλνοντας εκπληκτικές εικόνες σε όλη την Ευρώπη, σε όλο το κόσμο, κερδίζοντας τον θαυμασμό.

Δεν σεβάστηκαν την ιστορία αυτής της ομάδας, του ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ του ελληνικού μπάσκετ, που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα με την γιορτή που έγινε για την ομάδα του Super Cup, με τον Νίκο Γκάλη και αρκετούς συμπαίκτες του να δίνουν το παρών.
Αναφέρομαι φυσικά στην ΕΟΚ και τον κ. Λιόλιο, την ΚΕΔ και στον ΕΣΑΚΕ, που έδωσαν τον… καλύτερο εαυτό τους για να βρεθεί ο ΑΡΗΣ στην 8η θέση. Ναι οι «κίτρινοι» έκαναν γκέλες, με Κολοσσό εντός και Λαύριο εκτός. Αλλά με νορμάλ διαιτησία, θα είχαν τουλάχιστον άλλες δύο νίκες και η βαθμολογία θα ήταν διαφορετική.

Όμως η φετινή χρονιά έστειλε ένα μήνυμα σε όλους. Πως ο ΑΡΗΣ δεν έχει ανάγκη τους «φωστήρες» του ελληνικού μπάσκετ. Ο ΑΡΗΣ δεν είναι μία μικρή ομαδούλα γειτονιάς με 300 άτομα στις κερκίδες, με αγορασμένο ΑΦΜ που παρακαλάει για ένα τηλεοπτικό και ένα μπόνους κατάταξης. Σύντομα κάποιοι από τους υποστηρικτές των «φωστήρων» θα βρεθούν στην θέση που τους αρμόζει, χαμένοι μεταξύ Β’ εθνικής και διάλυσης, αλλά ο ΑΡΗΣ θα είναι εδώ.

Ο ΑΡΗΣ ξεπέρασε τα πιο μαύρα χρόνια του, όπου έφτασε μία ανάσα από την οικονομική διάλυση και τον υποβιβασμό. Αυτά τα χρόνια ανήκουν στο παρελθόν. Ο ΑΡΗΣ εκπέμπει υγεία και αυτό φαίνεται από την στήριξη του κόσμου, από τις μεγάλες εταιρείες που έρχονται και συνεργάζονται μαζί του. Ο ΑΡΗΣ έχει μπει στον σωστό δρόμο, που ήταν και είναι δύσκολος, αφού ακόμα δεν έχει κλείσει οριστικά το κεφάλαιο χρέη.

Αλλά έχει κάνει τεράστια βήματα και πλέον μπορεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Μπορεί να βγει στην αγορά και να μιλήσει με εταιρείες για χορηγίες, με «εισιτήριο» το γεμάτο γήπεδο, μία ανταγωνιστική ομάδα και ένα λαμπρό μέλλον. Να επενδύσει πάνω στην σχέση με τον κόσμο και να την κάνει πιο ισχυρή. Να μην περιμένει το τηλεοπτικό που θα δώσει… χαριστικά η κάθε κυβέρνηση, αλλά να ξεκινήσει επαφές από μόνος του με κανάλια με «όπλο» τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε φέτος, παρότι τα παιχνίδια τους ήταν στο… ίντερνετ.

Οι άνθρωποι του ΑΡΗ καλούνται να πάρουν αποφάσεις που θα ισχυροποιήσουν την ομάδα σε οικονομικό επίπεδο, με «όπλο» την δυναμική, την ιστορία, τον κόσμο. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα εκμεταλλευτεί ώστε να μην έχει την… ανάγκη κανενός Λιόλιου ή Γαλατσόπουλου.

Ο ΑΡΗΣ πολεμήθηκε φέτος γιατί πολύ απλά αρχίζει να… σηκώνει κεφάλι. Και αυτό δεν αρέσει. Οι εποχές που οι παράγοντες του ΑΡΗ πήγαιναν στα δ.σ. του ΕΣΑΚΕ και έλεγαν ανέκδοτα ανήκει στο παρελθόν. Και αυτό το έχουν καταλάβει οι «φωστήρες». Και προσπαθούν να «στραγγαλίσουν» οικονομικά την ομάδα. Η 8η θέση σημαίνει οικονομική ζημιά. Αλλά θα βρεθεί λύση και η ομάδα θα προχωρήσει όπως πρέπει.

Υ.Γ. Σύντομα θα ανακοινωθεί μία σημαντική χορηγία για την ΚΑΕ και αυτή θα είναι μόνο η αρχή.

Υ.Γ.1: Το θέμα του Καστρίτη είναι η προτεραιότητα της διοίκησης αλλά μεγάλο ρόλο θα παίξει η Ευρώπη. Η FIBA δεν είναι διατεθειμένη να δώσει θέση στους ομίλους, παρά μόνο στα προκριματικά. Το Eurocup θέλει μπάτζετ 800.000 αλλά ακόμα είναι άγνωστο πως θα διαμορφωθεί η διοργάνωση και ποιες ομάδες θα πάρουν μέρος.

Υ.Γ.2: Αν το Περιστέρι πάει στο Eurocup, τότε ο ΑΡΗΣ θα παίξει ομίλους του BCL. Στην… χειρότερη οι «κίτρινοι» θα παίξουν στο FEC, όπου θα χρειαστεί προσπάθεια στο οικονομικό κομμάτι όσον αφορά τα έσοδα.

Υ.Γ.3. Ο ΑΡΗΣ στήριξε τον Λιόλιο γιατί θα είχε στην ΕΟΚ έναν «δικό» του άνθρωπο, τον Νίκο Ζειμπέκη. Τώρα αν στην πορεία δεν στηρίχθηκε από τον «δικό» του άνθρωπο, αυτό είναι κάτι που δεν το περίμενε κανείς στην ΚΑΕ.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X