Ο Χοτζ των… μετόπισθεν: “Είμαι έξυπνος στην άμυνα” – “Απίστευτη πίεση στην μπάλα”

από ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΟΛΙΑΣ

Εκτός από τις όποιες -σημαντικές- βοήθειες μπορεί να δώσει επιθετικά, ο Χοτζ είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει και στην άμυνα, όπως είχαμε αναφέρει μετά το deal του ΑΡΗ με τον συγκεκριμένο παίκτη. Για τις δυνατότητες του 25χρονου αθλητή στα… μετόπισθεν, είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά ξένη ιστοσελίδα, στα τέλη του Νοέμβρη του 2023. “Όταν ο Χοτζ ήταν στο Missouri, αναδείχθηκε ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς παίκτες στη χώρα. Το 2022 ήταν στην ομάδα All-Defensive του Horizon League, παίρνοντας το βραβείο του Horizon League Defensive Player of the Year.

Και ήταν η αμυντική του ικανότητα που πραγματικά ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της θητείας του με τους Λέικερς στο Summer League”, είχαν γράψει στις ΗΠΑ για τον νέο παίκτη του ΑΡΗ ο οποίος στο Summer League του 2023 ήταν πρώτος στα κλεψίματα στους Lakers με 1,8 ανά ματς. Το σχετικό άρθρο -μεταξύ άλλων- έκανε λόγο για… “απίστευτη πίεση και ένταση στην μπάλα” από πλευράς του Χοτζ. “Κατά την διάρκεια των φοιτητικών του ημερών, ο Χοτζ είχε κατά μέσο όρο 2,2 κλεψίματα με ρεκόρ καριέρας 2,6 κατά την τελευταία του σεζόν στο Μιζούρι.

Στη διάρκεια των πέντε αγώνων στο Λας Βέγκας, ο Χοτζ είχε κατά μέσο όρο 1,8 κλεψίματα, ενώ έδειξε απίστευτη πίεση στην άμυνα της μπάλας. Έχει δείξει την ίδια αμυντική ένταση έχοντας τοποθετηθεί στη θυγατρική της G League των Lakers, τους South Bay Lakers”, πρόσθεσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα για τον Χοτζ, υπογραμμίζοντας ότι “για να κερδίσουν λεπτά NBA οι παίκτες πρέπει να ξεχωρίζουν με κάποιο τρόπο, εκτός από το να σκοράρουν.

Η αμυντική πλευρά του γηπέδου είναι εκεί όπου ο Χοτζ μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο με τους Lakers”. Ο νυν καλαθοσφαιριστής του ΑΡΗ -μεταξύ άλλων- είχε τονίσει: “Εχω ένταση και είμαι έξυπνος στην άμυνα. Γνωρίζοντας για κάποιον τι του αρέσει να κάνει, προσπαθώ να αντεπεξέλθω απέναντί του, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις μου. Πρέπει να τους κάνεις (σ.σ. τους αντιπάλους) να σκεφτούν περισσότερα από το να παίρνουν εύκολα τα σουτ”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα