Πάλεψε στην Ρόδο ο «μισός» ΑΡΗΣ αλλά προδόθηκε από τα λάθη του

από Σταμάτης Μουρελής

Ο «μισός» ΑΡΗΣ πάλεψε στα ίσα μέσα στην Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό, με τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη να τα δίνουν όλα για μία μεγάλη νίκη αλλά με 23 λάθη δεν μπορείς να κερδίσεις εκτός έδρας.
Έτσι ο Κολοσσός πήρε την νίκη με 77-64, απέναντι σε έναν ΑΡΗ που πάλεψε, έχοντας για κορυφαίους τους Κάουαν με 24 πόντους και Χάνλαν με 20 πόντους, ενώ σημαντική βοήθεια και του Καμάρα.

Ο Γιάννης Καστρίτης λόγω του περιορισμένου ρόστερ που είχε στην διάθεση του, δεν είχε άλλη επιλογή από την άμυνα ζώνης προκειμένου να μπορέσει να «προστατεύσει» τους παίκτες του από τα φάουλ. Αυτό είχε θετικό αποτέλεσμα μιας και ο Κολοσσός αντιμετώπισε πρόβλημα, την ώρα που οι «κίτρινοι» μπόρεσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση για να μπορέσουν να αντιδράσουν μετά το αρχικό 7-2 και να κλείσουν μπροστά την πρώτη περίοδο με 13-16, με ένα επιμέρους σκορ 14-6.

Ο Κολοσσός κατάφερε με την έναρξη της δεύτερης περιόδου να ξαναπάρει τα… ηνία του αγώνα και να προηγηθεί με 20-18. Οι παίκτες του Καστρίτη όμως βρήκαν τις λύσεις επιθετικά για να αντιδράσουν την ίδια ώρα που η άμυνα λειτούργησε στην εντέλεια. Έτσι ο ΑΡΗΣ έκανε ένα σερί 11-0 για να προηγηθεί με 20-29 στο 14ο λεπτό. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, οι «κίτρινοι» έμειναν στα τελευταία τέσσερα λεπτά χωρίς πόντο και οι Ροδίτες με έαν επιμέρους 14-3 κατάφεραν να κλείσουν προηγούμενοι το πρώτο μέρος με 34-32.

Οι «κίτρινοι» πήραν και πάλι το προβάδισμα με 36-37 στην τρίτη περίοδο αλλά ο Κολοσσός αντέδρασε για το 49-42, παίζοντας γρήγορα και κοντά στο καλάθι. Ο ΑΡΗΣ απο την πλευρά του έκανε συνεχόμενα λάθη, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στην επίθεση, κάτι το οποίο άλλαξε με την άνοδο του Κάουαν. Με τον Αμερικανό να σκοράρει ο ΑΡΗΣ πλησίασε στους έξι πόντους (58-52) με την λήξη της τρίτης περιόδου.

Ο Κολοσσός εκμεταλλευόμενος τα λάθη του ΑΡΗ έστειλε την διαφορά στους 10 πόντους (62-52), με τους «κίτρινους» να μειώνουν εκ νέου σε 64-59 στο 35΄και 30΄΄. Οι «κίτρινοι» πάλεψαν για την ανατροπή αλλά ήταν άστοχοι και σε συνδυασμό με τα τραγικά σφυρίγματα του Κανδάρη (τεχνική ποινή στον πάγκο του ΑΡΗ που κανείς δεν κατάλαβε, παράβαση του Μίλερ που… άλλαξε και έγινε κατοχή για τον Κολοσσό λόγω Πουλιανίτη), δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε απόσταση… βολής με τους Ροδίτες να προηγούνται με 72-62, 93 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τρίποντο του Μομίροφ που ουσιαστικά «τελείωσε» τον αγώνα, πριν το τελικό 77-64.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 34-32, 58-52, 77-64.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα

Προτεινόμενα Άρθρα