Πάρτι της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μονακό

από AllAboutARIS

Η Μπαρτσελόνα που περιμένουν οι φίλαθλοί της, εμφανίστηκε επιτέλους στην τρίτη αγωνιστική της Euroleague… Η ομάδα του Χοάν Πενιαρόγια διέλυσε με σκορ τη Μονακό στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στη διοργάνωση, ανεβαίνοντας παράλληλα στο 2-1.

Από την πρώτη περίοδο, οι γηπεδούχοι έδειξαν πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν θα ήταν το ντέρμπι που περίμεναν οι περισσότεροι. Ο καταλανικός σύλλογος «ρόλαρε» για πρώτη φορά επιθετικά και έκλεισε την εξαιρετική πρώτη περίοδο έχοντας προβάδισμα 26-18.Η Μπαρτσελόνα διατήρησε με άνεση το προβάδισμά της μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, ενώ στο δεύτερο μέρος απλώς ανέβαζε διαρκώς τη διαφορά, χωρίς να απειληθεί διόλου μέχρι το φινάλε, απέναντι σε μία Μονακό που βρέθηκε σε πολύ κακό βράδυ επιθετικά.
Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Κέβιν Πάντερ, που έκανε το καλύτερό του φετινό ματς με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Από κοντά με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ ο Τζαμπάρι Πάρκερ, ενώ 13 πόντους μέτρησε ο Νίκο Λαπροβίτολα και 10 ο Γιαν Βέσελι.

Από πλευράς Μονακό, ο Ελί Οκόμπο προσπάθησε με 13 πόντους και 7 ασίστ, ενώ 12 πόντους και 6 ριμπάουντ είχε ο Άλφα Ντιαλό. Κακό βράδυ για τον Μάικ Τζέιμς, που είχε μεν 11 πόντους, αλλά με 2/9 εντός πεδιάς. Δεν βοήθησε ο Γιώργος Παπαγιάννης (4π., 5ρ., 2/6 σουτ), έμεινε εκτός ο τραυματίας Νικ Καλάθης. Στο άλλο ματς της «διαβολοβδομάδας», η Μπαρτσελόνα θα φιλοξενηθεί από τον Ερυθρό Αστέρα (18/10) και η Μονακό θα υποδεχθεί τη Βίρτους Μπολόνια (18/10).

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 47-39, 71-54, 86-71

Προτεινόμενα Άρθρα