Πάτησε… γκάζι στο φινάλε και πήρε τον γαλλικό εμφύλιο η Μονάκο

από AllAboutARIS

Σε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες μετά τη λήξη και των τριών πρώτων δεκαλέπτων, η Μονακό πάτησε… γκάζι στο φινάλε και υπέταξε την Βιλερμπάν στην τελευταία περίοδο, επικρατώντας με 84-75.
Με τον Μοντεγιούνας να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, οι Μονεγάσκοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και απέδρασαν με το διπλό από το γαλλικό ντέρμπι.

Η Μονακό μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και με μπροστάρη τον Μάικ Τζέιμς έφτασε γρήγορα γρήγορα στο 8-4. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα της Λυών ισορρόπησε το παιχνίδι με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με σκορ 20-20.
Ίδια εικόνα και στη δεύτερη περίοδο, με τις εναλλαγές στο σκορ να διαδέχονται η μία την άλλη και τη Μονακό να προηγείται σταθερά, φτάνοντας ακόμη και στο 39-33 στο 16′. Σε εκείνο το σημείο η Βιλερμπάν με πρωταγωνιστή τον Λάιτι πέρασε ακόμα και μπροστά στο σκορ με 45-43, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται ξανά με ισοπαλία, 45-45.
Ακόμη πιο ισορροπημένα τα πράγματα και στη φτωχή από άποψη πονταρίσματος 3η περίοδο, με τους Μονεγάσκους να έχουν σταθερά το προβάδισμα, αλλά στο τέλος και πάλι η Βιλερμπάν βρήκε τις λύσεις, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει και πάλι στην ισοπαλία με 60-60!
Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, η Μονακό έδειξε πως δεν αστειεύεται και με τους Μοντεγιούνας και Λόιντ σε εξαιρετική κατάσταση έφτασε ακόμη και στο +12, με την αναμέτρηση να λήγει με νικήτρια την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς με 84-75.
Με αυτόν τον τρόπο, η Μονακό ανέβηκε στο 8-3 και στην τέταρτη θέση της Euroleague, ενώ η ομάδα της Λυών υποχώρησε στο 3-8 και πλέον συγκατοικεί με Άλμπα στη τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Τα δεκάλεπτα: 20-20, 45-45, 60-60, 75-84

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X