Πήγε για επική ανατροπή ο… μισός ΑΡΗΣ Midea αλλά πληγώθηκε στην εκπνοή

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ Midea για έναν ακόμη αγώνα βρέθηκε να… κυνηγάει στο σκορ, ήταν στο -15 όταν ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε όπως θα ήθελαν οι «κίτρινοι» αφού ο Έλις στην εκπνοή σκόραρε για το τελικό 69-67.
Με τους Σανόγκο, Γκάλινατ και Τολιόπουλο ο ΑΡΗΣ Midea πάλεψε κόντρα στην Τρέντο, είχα ένα κακό διάστημα το οποίο πλήρωσε αφού η διαφορά πήγε στους 15 πόντους αλλά το… γύρισε, ισοφάρισε και θα μπορούσε επιστρέψει και με την νίκη στην Θεσσαλονίκη. Αλλά κάποιες άστοχες βολές και η τύχη στην τελευταία φάση της Τρέντο, του στέρησαν την νίκη. Θετικό βέβαια πως μείωσε την διαφορά, μιας και θα μπορεί να καλύψει το -2 στο Αλεξάνδρειο για να έχει το πλεονέκτημα στην περίπτωση ισοβαθμίας, αν υπάρξει.

Οι παίκτες του Καστρίτη έχασαν την «μάχη» των ριμπάουντ, με 29 έναντι 39, με την Τρέντο να έχει μάλιστα 15 επιθετικά τα οποία έκαναν μεγάλη ζημιά. Χαμηλή η επίδοση και στις ασίστ με μόλις 7 έναντι 18 των Ιταλών. Βέβαια η μεγάλη διαφορά ήταν στα κλεψίματα με τον ΑΡΗ Midea να έχει 16 έναντι 6, ενώ τα λάθη ήταν 15 για τους «κίτρινους», 16 για τους γηπεδούχους.
Ο Χάρελ ήταν εκπληκτικός με 24 πόντους και 4/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος σε 33:43 λεπτά συμμετοχής. Θετικοί οι Μποχωρίδης με 8 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και Ντε Σόουζα με 8 πόντους και 4 ριμπάουντ. Ο Κατσίβελης βοήθησε επιθετικά με 9 πόντους αλλά είχε 5 λάθη, βοήθησαν επίσης Φίλλιος, Καλόγηρος, Σαλφτσάκης και Μπλούμπεργκς. Εκτός αγώνα ο Μπάνκστον, άστοχος ο Καρ.

Ο ΑΡΗΣ Midea με βάση τις απουσίες του, ξεκίνησε τον αγώνα με άμυνα ζώνης προκειμένου να κάνει συντήρηση όσον αφορά τα φάουλ αλλά και να προσπαθήσει να… γεμίσει την ρακέτα με παίκτες για τα ριμπάουντ. Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν καλά και πορηγήθηξκε μ ε8-10, ενώ διατήρησαν το προβάδισμα σχεδόν μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Έλις να κάνει το 17-17.
Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Τρέντο η οποία πίεσε αρκετά στην άμυνα της ια να τρέξει μπροστά, προηγήθηκε με 24-19. Ο Καστρίτης πήρε τάιμ άουτ και ο ΑΡΗΣ Midea επέστρεψε με ένα σερί 6-0 για το 24-25, με τον Χάρελ να δίνει λύσεις στην επίθεση, στο 15ο λεπτό. Στο τελευταία πεντάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, η Τρέντο συνέχισε τις γρήγορες επιθέσεις και χάρη στα ριμπάουντ έμεινε κοντά στο σκορ, με τους παίκτες του Καστρίτη να έχουν τις ευκαιρίες να πάρουν προβάδισμα αλλά να τις… πετάνε στα σκουπίδια. Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε 32-32.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο για τον ΑΡΗ Midea, αφού αμυντικά η Τρέντο άρχισε να σκοράρει από μακριά, ενώ επιθετικά οι «κίτρινοι» είχαν μεγάλο πρόβλημα στις συνεργασίες και στο να φτάσουν κοντά στο αντίπαλο καλάθι. Έτσι η διαφορά άρχισε να αυξάνεται και με ένα επιμέρους 15-2, έφτασε στους 13 πόντους (47-34) και έκλεισε στους 10 (53-43) με την λήξη του τρίτου δεκάλεπτού.
Στην τέταρτη περίοδο αρχικά δεν φάνηκε να αλλάζει κάτι σε σχέση με την τρίτη. Ο ΑΡΗΣ Midea ήταν κακός και η Τρέντο βρέθηκε στο +15 (62-47) στο 34ο λεπτό, δείχνοντας το απόλυτο… αφεντικό.
Όπως όμως συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια των «κίτρινων», κάτι άλλαξε στο -15. Οι παίκτες του Καστρίτη αποφάσισαν να παίξουν άμυνα, εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των Ιταλών, την ίδια ώρα που στην επίθεση ο Χάρελ ήταν ασταμάτητος. Με πεντάδα Μποχωρίδη, Χάρελ, Καρ, Ντε Σόουζ και Καλόγηρο, με την προσθήκη Κατσίβελη στα πρώτα λεπτά της αντεπίθεσης, οι «κίτρινοι» άρχισαν να μειώνουν την διαφορά η οποία έπεσε στο -1 (65-64) στο 38ο λεπτό με τρίποντο του Χάρελ, με τον ΑΡΗ Midea να έχει κάνει ένα επιμέρους 17-3. Ο Μπάλντγουιν έκανε το 67-64, με τον Χάρελ να αστοχεί σε τρίποντο και τον Μποχωρίδη να κλέβει και να κερδίσει φάουλ. Ο άσος του ΑΡΗ Midea έκανε 1/2 βολές για το 67-65.
Ο Καρ έκλεψε στην επόμενη επίθεση και έδωσε μία εξαιρετική πάσα στον Καλόγηρο ο οποίος ήταν κάτω από το καλάθι της Τρέντο με τον παίκτη του ΑΡΗ Midea να μην μπορεί να σκοράρει αλλά να παίρνει το φάουλ.
Η απειρία του όμως φάνηκε στην κρίσιμη στιγμή παρά την θετική του παρουσία στο παρκέ, αφού είχε 0/2 βολές στα 31 δευτερόλεπτα. Ο Γκραζούλις κέρδισε φάουλ στα 15΄΄ πριν το τέλος αλλά είχε 0/2 δίνοντας στον ΑΡΗ Midea το δικαίωμα να πάρει ακόμα και την νίκη στην τελευταία επίθεση. Ο Χάρελ ζήτησε την μπάλα, πήρε το σουτ, αστόχησε αλλά πήρε το φάουλ με 4 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο Αμερικανός έβαλε την πρώτη, έχασε την δεύτερη και ευστόχησε στην τρίτη, ισοφαρίζοντας σε 67-67.
Η Τρέντο πήγε την μπάλα στο κέντρο, ο Έλις ξέφυγε από τον Μποχωρίδη και μπροστά στον Χάρελ σκόραρε στην εκπνοή για το πικρό… 69-67.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 32-32, 53-43,

Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

Προτεινόμενα Άρθρα