Πήρε τον τελικό το Μαρούσι (vid)

από AllAboutARIS

Το Μαρούσι επικράτησε του Ψυχικού με 76-73 και πέρα από την άνοδο στην Basket League έφτασε και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Elite League.
Υπενθυμίζουμε ωστόσο πως και οι δύο ομάδες πήραν την πρόκριση για να αγωνιστούν την επόμενη σεζόν στην Basket League.

Πρώτοι σκόρερ για το Περιστέρι ήταν οι Νίκος Καμαριανός και Γιάννης Μιχαλούτσος, που ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 16 πόντους ο καθένας, με τον Παύλο Ξυδά να προσθέτει άλλους 14.

Από την πλευρά του Τρίτωνα, πρωταγωνιστής ήταν ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος με 18 πόντους, με τον Παναγιώτη Τσάμη να έχει άλλους 15.

Το Ψυχικό προηγήθηκε με τρίποντο του Καμπερίδη (3-0), όμως είδε στη συνέχεια το Μαρούσι να κυριαρχεί και να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης. Με τον Καμαριανό μπροστάρη έγινε το 7-14 και ο Ξύδας με τρίποντο διαμόρφωσε το διψήφιο προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου (16-27).

Η απόσταση αυξήθηκε έως το +15 για το Μαρούσι με ακόμα ένα τρίποντο του Καμαριανού (29-44), με το Ψυχικό να μην αφήνει τη διαφορά να ξεφύγει κι άλλο στο ημίχρονο (36-49) χάρη στον Τσάμη.

Η τρίτη περίοδος ανήκε στο Ψυχικό, που με αντεπίθεση κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς σε 54-54, με τον Κουφόπουλο να δίνει σημαντικές λύσεις. Ο ίδιος μάλιστα μαζί με τον Προίσκο έγραψαν το 63-56 υπογράφοντας έως τότε ένα επιμέρους σκορ 27-7, με το τρίτο μέρος να λήγει στο 64-58.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν η αντιστρόφως ανάλογη εικόνα, με το Μαρούσι να πιέζει στη άμυνα, να επιτρέπει μόλις 9 πόντους στο Ψυχικό, να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι και σκορ, να γυρίζει το ματς και να φτάνει στην επικράτηση και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με

Τα δεκάλεπτα: 16-27, 36-49, 64-58, 73-76

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X