Πήρε τον τουρκικό «εμφύλιο» η Φενέρ

από AllAboutARIS

Παρά την αντεπίθεση της Εφές στο φινάλε και την επιστροφή της από το -15, η Φενέρμπαχτσε βρήκε δύο μεγάλα τρίποντα στο τέλος και επικράτησε με 83-78 στο μεγάλο τουρκικό ντέρμπι!
Εξαιρετικός – όπως αρμόζει σε ένα ντέρμπι – ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα, με τη Φενέρμπαχτσε να μπαίνει με μεγαλύτερη ένταση και διάθεση στο παιχνίδι. Ενδεικτικό είναι πως οι φιλοξενούμενοι είχαν 4 μπλοκ στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα (!), διάστημα στο οποίο προηγήθηκαν με 11-8 χάρη στα τρίποντα των Κόλσον, Σανλί και Γκούντουριτς. Με τον Οτούρου (10 πόντους στην περίοδο) να ηγείται της επίθεσης της Εφές , οι γηπεδούχοι προσπέρασαν για το 15-13 στο 6′, με τον εκπληκτικό Κόλσον (14 πόντους στο δεκάλεπτο) να απαντά και με 9 μαζεμένους πόντους να βάζει εκ νέου μπροστά τη Φενέρ για το 21-27 της περιόδου!

Με έξι γρήγορους πόντους δια χειρός Μπιμπέροβιτς, Μπιρτς και Ζάγκαρς στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήγε στο +12 (21-33), ενώ λίγο αργότερα, το τρίποντο του Μπιμπέροβιτς και το πρώτο καλάθι του Μπόλντγουιν στο ματς, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +15 (24-40) στο 16′! Στο υπόλοιπο της περιόδου, η Εφές, που δυσκολευόταν να βρει εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι χάρη στην πολύ καλή άμυνα των φιλοξενούμενων, βρήκε κάποιους πόντους από την γραμμή των βολών, μειώνοντας σε 37-46 του ημιχρόνου.

Διαφορετικό ήταν το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο και στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου οι σκληρές άμυνες και τα πολλά χαμένα σουτ είχαν τον πρώτο λόγο στο ματς. Συνθήκη η οποία και βόλευε τη Φενέρ, η οποία διατηρούσε με άνεση τη διαφορά σε διψήφιες τιμές, βρίσκοντας πόντους από όλες τις θέσεις. Στα τελευταία λεπτά, ο Μπράιαντ βγήκε μπροστά για την Εφές και μείωσε κάπως τη διαφορά, για να έρθει στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Μπομπουά και με σουτ πίσω από τα 6,75μ. να γράψει το 51-60 του δεκαλέπτου.

Με τρίποντο του Στάνλεϊ Τζόνσον, η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς μείωσε στους 6 (54-60) στις αρχές της τέταρτης και τελευταίας περιόδου. Ωστόσο, δύο βολές του Κεμ Μπιρτς και δύο απανωτά τρίποντα του Μπόλντγουιν στη συνέχεια, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14 και το 54-68 στο 33′, με τη Φενέ να… καθαρίζει τη δουλειά.

Περισσότερα σε λίγο…

 

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 37-46, 51-60, 78-83.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Προτεινόμενα Άρθρα