Πήρε τον 22ο τίτλο, αλλά φέτος που θα καταλήξει;

από AllAboutARIS

Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια έχουν λάβει ρόλο κομπάρσου στο ελληνικό μπάσκετ, το οποίο σε καθημερινή βάση βαλτώνεται ολοένα και παραπάνω. Ένα άθλημα το οποίο έχει υποτιμηθεί από την ίδια την πολιτεία, από τη λίγκα, αλλά και από τον κόσμο, ενώ τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν ακόμη και οι «αιώνιοι» αντίπαλοι, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, με τα κλειστά συμβόλαια στην Euroleague.

Όμως, στον Άρη υπάρχει ένα άσπρο φως στο τούνελ. Δείχνει πως κάτι υπάρχει στο μπασκετικό τμήμα. Ένα τμήμα το οποίο λαμβάνει τεράστια στήριξη από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, παρότι αυτό δεν έχει επενδυτή, παρότι αυτό δεν έχει δυνατή διοίκηση, ούτε βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Για να καταλάβει ο καθείς τη δυναμική του τμήματος, ο Άρης κατέκτησε φέτος τον 22ο τίτλο της ιστορίας του. Όχι εντός των αγωνιστικών χώρων βέβαια. Για την ακρίβεια, η ΕΟΚ ανακοίνωσε προ μερικών εβδομάδων πως επικυρώθηκε ο τίτλος του Σούπερ Καπ του 1986. Ο «Θεός του πολέμου» τότε είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 117 – 85, με τον Νίκο Γκάλη να σημειώνει 44 πόντους. Ο λόγος που δεν είχε επικυρωθεί τόσα χρόνια ήταν, είναι και θα παραμείνει… άγνωστος.

Περνώντας στη σημερινή εποχή, ο φετινός στόχος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι η είσοδος στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, έχοντας  ως άμεσους αντιπάλους τον Προμηθέα Πατρών, τον ΠΑΟΚ, καθώς και τον Κολοσσό Ρόδου.

Ένας στόχος που μόνο εύκολος δεν θεωρείται, καθώς καλώς ή κακώς, ο Άρης σε κάθε αγωνιστική αντιμετωπίζεται ως ο φτωχός συγγενής από τη διαιτησία, με αποκορύφωμα την αναμέτρηση Άρης – Περιστέρι, στην οποία χωρίς λόγο και αιτία, η διαιτητής Τσαρούχα ζήτησε άμεση εκκένωση του γηπέδου, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι βρίσκονταν σε μομέντουμ ανατροπής.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο Άρης θεωρείται έκτο φαβορί στο στοίχημα μπάσκετ για την κατάκτηση της Basket League σε απόδοση 101.00, ενώ σε παρόμοια απόδοση πλασάρεται και ο ΠΑΟΚ. Σαφέστατα  το εν λόγω σενάριο είναι φτιαγμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, καθώς ο Άρης του Γιάννη Καστρίτη δεν διαθέτει τη δυναμική για να κοντράρει και να κερδίσει τρεις φορές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Προτεινόμενα Άρθρα