Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Κίνα και ΗΠΑ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στον τελικό

από AllAboutARIS

ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται στον μεγάλο τελικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της Αυστραλία και θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο της φετινής διοργάνωσης!

Στη φάση των «4» οι ΗΠΑ πέρασαν εύκολα το εμπόδιο του Καναδά, ενώ η Κίνα απέκλεισε την οικοδέσποινα στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Καναδάς – ΗΠΑ 43-83
Εύκολο ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι το “έργο” των ΗΠΑ με τις παίκτριες της Τσέριλ Ριβ να επικρατούν του Καναδά με 43-83 χάρη (κυρίως) στα επιμέρους 7-27 και 8-22 του πρώτου και τρίτου δεκαλέπτου αντίστοιχα.

Κορυφαία σκόρερ η Μπριάνα Στιούαρτ με 17 πόντους με την Γουίλσον να προσθέτει 15 με 12 ριμπάουντ και τις Πλαμ (14π.) και Τόμας (10π.) να συμπληρώνουν τις “διπλές”. Από την άλλη, καμία παίκτρια δεν πέρασε τους 10 πόντους.

Αυστραλία – Κίνα 59-61
Οι Κινέζες διεθνείς έκαναν το μεγάλο βήμα απέναντι στην οικοδέσποινα Αυστραλία επικρατώντας με 59-61 στα σημεία. Με το σκορ ισόπαλο (59-59) η Σιου Γουανγκ ευστόχησε σε δύο βολές δίνοντας το προβάδισμα 3” πριν το τέλος. Η τελευταία επίθεση για τις Αυστραλές δεν είχε στόχο και η Κίνα βρέθηκε να διεκδικεί την πιο ψηλή θέση στο βάθρο.

Η Ξου Χαν είχε 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Γιανγκ 18 και η Γουανγκ 14. Στον αντίποδα η Γουίτκομπ σταμάτησε στους 15 πόντους, ενώ από 12 είχαν Τάλμποτ και Μαγκμπέγκορ.

Το τρόπαιο, έτσι, θα καταλήξει σε μία εκ τις ΗΠΑ -Κίνα. Το συγκεκριμένο ζευγάρι το είδαμε και στη φάση των ομίλων με τις Αμερικανίδες να επικρατούν με 77-63, ωστόσο τα δεδομένα ενός τελικού είναι πάντα διαφορετικά!

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X