Παπαγεωργίου στο Novibet AllAboutARIS TV: “Διεκδικούμε κάθε μέρα με αγώνα, αυτό που μας αξίζει!”

από Χάρης Ανοιξιάδης

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Χάρης Παπαγεωργίου φιλοξενήθηκε στη μπασκετική εκπομπή του Novibet AllAboutARIS TV και παραχώρησε συνέντευξη στους Σταμάτη Μουρελή και Γιώργο Γκάτο.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη προσπάθεια της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, τη συμμετοχή της ομάδας στο Eurocup, την ενόχληση που έχει από τα εξωαγωνιστικά της περσινής σεζόν και την αισιοδοξία για τη νέα που βρίσκεται προ των πυλών.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε για:

Για τη δολοφονία του Άλκη και την ανακοίνωση των ποινών:

“Ήταν μια ετυμηγορία που περιμέναμε όλοι, τόσο στην μεγάλη οικογένεια του ΑΡΗ αλλά και όλοι οι υγιείς άνθρωποι του αθλητισμού. Νομίζω σε μεγάλο βαθμό ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Οπωσδήποτε ο Άλκης δεν γυρίζει πίσω ωστόσο είναι όμως μία απόφαση που ικανοποιεί φαντάζομαι την οικογένεια του αλλά και την οικογένεια του ΑΡΗ.”

Για τα διαρκείας και την ανταπόκριση του κόσμου:

“Ξεκινήσαμε την Τρίτη και πραγματικά και οι πλέον αισιόδοξοι δεν περίμεναν αυτήν την ευχάριστη έκπληξη. Εγώ όπως συνηθίζω κάθε πρωί, έρχομαι στα γραφεία. Είδα μια ουρά τουλάχιστον δέκα ανθρώπων και πραγματικά ξαφνιάστηκα. Τα μηνύματα ήταν αισιόδοξα και εγώ είχα αντιληφθεί ότι θα υπάρχει προσέλευση από το πρωί της Τρίτης αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας αυτό που συνέβη. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

Είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που -τόσο νωρίς- η ΚΑΕ ξεκινά τα διαρκείας. Είχαμε πάρει μηνύματα από τον κόσμο, υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός στην τάξη των φιλάθλων του ΑΡΗ. Η απόφαση μας δικαιώθηκε ο κόσμος μέχρι και σήμερα ανταποκρίνεται παρόλο που μιλάμε τώρα και είμαστε στο μέσο του καλοκαιρού. Πολλοί συμπολίτες μας είναι σε διακοπές και προτεραιότητα τους είναι να περάσουν καλά. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτή η ροή που είναι πραγματικά εντυπωσιακή”.

Για το αν η συμμετοχή στο Eurocup ανεβάζει το ενδιαφέρον του κόσμου:

“Ξέρω ότι ο κόσμος του ΑΡΗ πάντα είναι δίπλα και στα δύσκολα. Αλλά όντως το φετινό ξεκίνημα ήταν δυνατό και νομίζω η μεγάλη ώθηση δόθηκε με την συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.”

Πως νιώθει για την πρόοδο της ομάδας αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά:

“Σε εμένα έλαχε το πιο δύσκολο κομμάτι στην ιστορία του ΑΡΗ. Όταν ανέλαβα η ομάδα θεωρούταν πεσμένη, ήταν πολύ δύσκολα εκείνα τα πρώτα χρονικά διαστήματα, κανείς δεν θέλει να τα θυμάται. Είναι κάτι που δεν αρμόζει στην μεγάλη ιστορία του ΑΡΗ. Η ουσία είναι ότι αυτός ο μεγάλος σύλλογος ξεπέρασε αυτά τα δύσκολα προβλήματα και τα τελευταία 2 χρόνια παρουσιάζουμε μία σταδιακή άνοδο.

Κάθε χρόνο ανεβαίνουμε ένα σκαλί πιο πάνω, η λογική αυτό λέει ο ορθολογισμός αυτό υπαγορεύει καθως τα άλματα μερικές φορές σε οδηγούν στο κενό. Οπότε χτίζουμε σιγά σιγά τον νέο ΑΡΗ. Έχοντας πάντα στον νου μας και στην ματιά μας το νοικοκύρεμα των οικονομικών του συλλόγου. Είναι ένας δυτός στόχος αυτός όπως και η αγωνιστική άνοδος της ομάδας. Νομίζω ο κόσμος αντιλαμβάνεται την προσπάθεια της διοιήκισης τα τελευταία χρόνια και μας ανταμείβει

Ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός με τα συνεχόμενα sold out και πιστεύω ότι μόνο αισιοδοξία μπορεί να έχει κάθε αρειανός για την πορεία της ομάδας.

Για τον Γιάννη Καστρίτη αλλά και για την διοίκηση:

“Όλα ξεκινούν από την διοίκηση, θεωρώ ο ΑΡΗΣ παραδίδει μαθήματα σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν άτομα που έχουν γνώση μπασκετική αλλά αγαπούν και τον σύλλογο έχουμε αρκετούς ρόλους ο καθένας.

Ο Καστρίτης είναι επιλογή της διοίκηση και τον στηρίζουμε ανεπιφύλακτα άλλωστε η εργατικότητα και ο χαρακτήρας του είναι αδιαμφισβήτητη  και νομίζω ότι αποτελεί έναν θεμέλιο λίθο σε αυτό που χτίζουμε. Η ανανέωση για 2 χρόνια παραμονής του στον ΑΡΗ νομίζω τροφοδοτεί με αισιοδοξία και εμάς και τους φίλαθλους της ομάδας.

Για το οικονομικό κομμάτι της συμμετοχής της ομάδας στο Eurocup:

“Είναι μια απόφαση που δεν πάρθηκε εύκολα. Είναι μια απόφαση που πάρθηκε κατόπιν περισυλλογής περίσκεψης και προβληματισμού αλλά νομίζω ήταν σωστή απόφαση αν και αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Το οφείλαμε στους φιλάθλους του ΑΡΗ αλλά και στην ιστορία του συλλόγου. Ο ΑΡΗΣ είναι μια καταξιωμένη ομάδα πανευρωπαϊκά το γνωρίζουν όλοι αυτό και στην Ευρώπη στα κέντρα αποφάσεων και μας δέχτηκαν με μεγάλη χαρά στην αγωνιστική επάνοδος μας. Σίγουρα χρειάζεται μια προσοχή ειδικά στο οικονομικό σκέλος. Αν και πιστεύω θα τα καταφέρουμε και αγωνιστικά και οικονομικά”.

Για την παρουσία του ΑΡΗ στην Ευρώπη:

“Δεν μπορώ να έχω μια σαφή εικόνα διότι δεν γνωρίζω τους αντιπάλους σε βάθος, οι ομάδες τώρα χτίζονται άρα δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα των αντιπάλων μας. Σίγουρα υπάρχει σεβασμός για τον κάθε αντίπαλο και έτσι θα πορευτούμε και εμείς. Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και αυτό είναι πρωτοφανές για την ομάδα τα τελευταία χρονιά καθώς έχουμε ήδη οχτώ παίχτες αυτή τη στιγμή και είναι μάχιμοι όλοι έτοιμοι, κάτι που δεν συνηθίζαμε τα τελευταία χρόνια σε συνεννόηση πάντα με τον Γιάννη Καστρίτη και μένουν προσθήκες τεσσάρων ξένων παιχτών και ενός Έλληνα ακόμα”.

Για το πρωτάθλημα:

“Την Δευτέρα έχουμε την τακτική γενική συνέλευση στην Αθήνα και πιστεύω θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ακούγονται πολλά για wild cards αλλά αυτό είναι μια φημολογία. Σύντομα θα έχουμε κάτι νεότερο και πιο σίγουρο”.

Για την περσινή σεζον και την διαιτησία:

“Υπάρχει μια αναντιστοιχία στην αγωνιστική πορεία της ομάδας και την βαθμολογική θέση που απέκτησε τελικά. Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος με την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας αλλά υπάρχει μια μικρή απογοήτευση από όλους ότι η θέση που καταλάβαμε στο τέλος δεν ήταν αυτή που της άξιζε. Αυτό που μας στέρησε αυτήν την καλύτερη θέση είναι συγκεκριμένες αγωνιστικές εγώ στο μυαλό μου έχω αυτά που ήταν προβληματικά στην διαιτησία αλλά είναι κομμάτι που δεν αγγίζει κανείς, είναι αυτόδιοικητο. Αυτό που θέλουμε είναι να έχει ο ΑΡΗΣ την μεταχείριση που του αξίζει”.

Αν έχει θέσει κάποιον στόχο η διοίκηση στα διαρκείας:

“Έχουμε κάνει μια προσέγγιση αλλά πάντοτε είναι καλοδεχούμενο όσο ψηλότερα πάει το νούμερο. Σίγουρα κοιτάμε και τις χορηγίες που θα μας βοηθήσουν κι αυτες. Ειδικά το καλοκαίρι που είναι αγωνιστικά μια νεκρή περίοδος αλλά πολλά από τα έξοδα τρέχουν. Για εμάς είναι το πιο κρίσιμο διάστημα καθώς τώρα κλείνουν όλες οι συμφωνίες”.

Για το αν η περσινή θέση επηρέασε την απόφαση που πήραν για την παρουσία στο Eurocup:

“Είναι κάτι που μετρήσαμε πάρα πολύ είναι κάτι που πραγματικά διψούσε ο κόσμος του ΑΡΗ και έχει συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών, το ήθελε και ο Γιάννης Καστρίτης. Πέρυσι φάνηκε ότι η ομάδα δεν ήταν έτοιμη και φέτος είναι πιο καλά καθώς θα έχουμε 18 παιχνίδια που θα κρατούν σε εγρήγορση τους παίκτες αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου”.

Παρακολουθήστε την υπόλοιπη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο, μέσα από το Novibet AllAboutARIS TV.

Προτεινόμενα Άρθρα