«Περίπατος» της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Άλμπα

από AllAboutARIS

Μετά την ήττα από τη Ζάλγκιρις στην πρώτη αγωνιστική, η Μπαρτσελόνα δεν είχε περιθώριο για νέα «γκέλα». H ομάδα του Χοάν Πενιαρόγια εμφανίστηκε πιο σοβαρή απέναντι στην (αδύναμη) Άλμπα Βερολίνου και τη νίκησε 88-73 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», κάνοντας «σεφτέ» στη φετινή Ευρωλίγκα.

Οι Καταλανοί ήταν πολύ ανώτεροι από την αρχή και δεν έχασαν σχεδόν καθόλου το προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν στο πρώτο ημίχρονο και έμειναν σχετικά κοντά (43-37), ωστόσο προοδευτικά η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει για τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι στις αρχές της τέταρτης περιόδου έφτασαν και μέχρι το +16 (71-55). Από εκεί και πέρα, η Άλμπα προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να αντιδράσει και γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Απρόσμενος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Νταρίο Μπριθουέλα, που έβαλε 14 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18, όντας ο βασικός λόγος που η Μπαρτσελόνα ξέφυγε στο σκορ. 14 πόντους έβαλε ο Κέβιν Πάντερ, ενώ 10 είχε ο Γιαν Βέσελι και από 9 οι Άλεξ Αμπρίνες, Τσιμέζι Μέτου.

Από την Άλμπα, ξεχώρισε με 13 πόντους ο Μάρτιν Χέρμανσον, ενώ 12 είχε ο Γουιλ ΜακΝτάγουελ-Γουάιτ. Κάκιστη επιθετική βραδιά για τη γερμανική ομάδα, με 3/18 τρίποντα και 8/15 βολές.

Η Μπαρτσελόνα στην επόμενη «διπλή» εβδομάδα θα αντιμετωπίσει τη Μονακό εντός έδρας (16/10) και τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία (18/10). Από την άλλη, οι Γερμανοί θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη εντός έδρας με τη Βιλερμπάν (15/10) και ξανά στο Βερολίνο με τη Φενέρμπαχτσε (17/10).

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 43-37, 63-54, 88-73

Προτεινόμενα Άρθρα