«Πλήρωσε» αστοχία και απουσίες στο Λαύριο ο ΑΡΗΣ

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα του, αυτή την φορά στο Λαύριο από την τοπική ομάδα με 81-70, κάνοντας μία μέτρια εμφάνιση, έχοντας τραγικά ποσοστά στα τρίποντα αλλά και δύο σημαντικές απουσίες αφού Χάγκινς και Σανόγκο δεν μπόρεσαν τελικά να αγωνιστούν.

Ο ΑΡΗΣ δεν ήταν αυτός που έπρεπε στο Λαύριο για πολλούς λόγους. Είτε γιατί πνευματικά η ομάδα έδειξε επηρεασμένη από τα όσα προηγήθηκαν, ειδικά την «σφαγή» στην Καρδίτσα, είτε γιατί είχε δύο σημαντικότατες απουσίες αφού Χάγκινς και Σανόγκο δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους.
Αμυντικά κια κυρίως περιφερειακά ο ΑΡΗΣ είχε αρκετά κενά και έδωσε το δικαίωμα στο Λαύριο να επιβάλλει κατά διαστήματα τον γρήγορο ρυθμό του. Επιθετικά η μπάλα σωστά πήγε στους ψηλούς όπου οι «κίτρινοι» είχαν το πλεονέκτημα αλλά η αστοχία από το τρίποντο έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αφού οι παίκτες του Καστρίτη τα… έσπασαν, έχοντας το τραγικό 11% με 2/18 προσπάθειες, την ώρα που το Λαύριο είχε 6/22.
Η διαιτησία ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο, χρέωσε γρήγορα με φάουλ παίκτες «κλειδιά» όπως ο Γκούντγουιντ ενώ μεγάλο λάθος το πρώτο αντιαθλητικό στον Χρηστίδη όπου γύρισαν στην συγκεκριμένη φάση μετά από δύο λεπτά για να καταλογίσουν την παράβαση.
Στα θετικά η επιστροφή Καββαδά μετά από σχεδόν δύο μήνες, με τον Έλληνα σέντερ να έχει καλή απόδοση με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ κορυφαίος του ΑΡΗ ο Χόρκλερ ο οποίος είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς όσον αφορά το κομμάτι διαιτησία, μιας και ο ΑΡΗΣ χρεώθηκε με τρία φάουλ στα πρώτα 34 δευτερόλεπτα. Μετά το αρχικό σοκ οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 2-6 αλλά οι αλλαγές στην πεντάδα λόγω φάουλ, έδωσαν το δικαίωμα στο λαύριο να τρέξει και να σκοράρει ώστε να πάρει το προβάδισμα, κλείνοντας μπροστά την πρώτη περίοδο με 22-19 ενώ προηγήθηκε ακόμα και με επτά πόντους (22-15).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να βελτιωθεί στην άμυνα του, ενώ επιθετικά ο Χόρκλερ άρχισε να αναλαμβάνει δράση και να κρατάει την ομάδα κοντά στο σκορ. Το Λαύριο προηγήθηκε με 36-30 και ο ΑΡΗΣ κατάφερε να μειώσει σε 40-37 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Στην τρίτη περίοδο ο ΑΡΗΣ με την είσοδο του Γκούντγουιν μείωσε σε 43-41, αλλά η κακή περιφερειακή άμυνα έδωσε το δικαίωμα στο Λαύριο να ξεφύγει στο σκορ και να προηγηθεί με 10 πόντους (55-45) στο 15΄και 30΄΄. Οι παίκτες του Καστρίτη αποφάσισαν να παίξουν άμυνα και αυτό οδήγησε σε ένα σερί 6-0, με την διαφορά να πέφτει στους 4 πόντους (55-51) στο 28΄και 30΄΄. Εκεί όπου ο ΑΡΗΣ είχε το μομέντουμ και τον έλεγχο, ήρθαν 90 τραγικά δευτερόλεπτα σε άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα ένα 7-0 του Λαυριου και την διαφορά στους 11 πόντους (62-51) με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.
Σην τέταρτη περίοδο ο ΑΡΗΣ επέστρεψε στην κακή του αμυντική λειτουργία, ενώ στην προσπάθει αντεπίθεσης του έλειπε το τρίποντο, αφού τα ποσοστά συνέχισαν να… κατρακυλούν. Χάρη σε Καββαδά και Χόρκλερ ο ΑΡΗΣ μείωσε ως τους επτά πόντους (70-63) αλλά δεν έκανε το… ξέσπασμα που θα έπρεπε για να κάνει την ανατροπή, με αποτέλεσμα να έρθει το τελικό 81-70.
Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-37, 62-51, 81-70,

Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα