Πουλάει τους Σανς και τη Μέρκιουρι μετά το σκάνδαλο ο Σάρβερ!

από AllAboutARIS

Την απόφαση να πουλήσει τις μετοχές του στους Σανς και τη Μέρκιουρι ανακοίνωσε ο Ρόμπερτ Σάρβερ. Ο 60χρονος επιχειρηματίας από την Αριζόνα, που δραστηριοποιείται στο χώρο των ακινήτων, υπέκυψε στις τεράστιες πιέσεις που δεχόταν για να αποχωρήσει από τις ομάδες του στο ΝΒΑ και στο WNBA μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε σε βάρος του.

Όπως αποδείχτηκε, ο Σάρβερ είχε κάκιστη συμπεριφορά απέναντι σε συνεργάτες του, με τις καταγγελίες σε βάρος του να αφορούν από ρατσισμό, μέχρι σεξισμό και παρενοχλήσεις. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο κατόπιν ερευνών όλα αυτά στοιχειοθετήθηκαν και το ΝΒΑ στις 13 Σεπτεμβρίου τον τιμώρησε με τη μέγιστη ποινή, πρόστιμο 10 εκατ. δολαρίων και αναστολή του ρόλου του για έναν χρόνο.

Πολλοί παίκτες, ανάμεσά τους και ο Λεμπρόν Τζέιμς, τόνισαν πως η συγκεκριμένη ποινή δεν αρκεί και πως θα πρέπει ο Σάρβερ να απομακρυνθεί δια παντός από τον χώρο. Ο Ρόμπερτ Σάρβερ τελικά αποφάσισε να φύγει πριν τον… φύγουν κινώντας τις διαδικασίες αναζήτησης αγοραστή, κάτι που δεν θα δυσκολευτεί να κάνει, αφού οι ομάδες του ΝΒΑ είναι πολύ κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Πρόκειται για τον δεύτερο ιδιοκτήτη του ΝΒΑ που ουσιαστικά αποπέμπεται από τον χώρο μέσα σε λίγα χρόνια, καθώς το 2014 είχε προηγηθεί η περίπτωση του Ντόναλντ Στέρλινγκ των Κλίπερς, για τον οποίο υπήρχαν επίσης στοιχεία για ρατσιστική και σεξιστική συμπεριφορά.

Προτεινόμενα Άρθρα