Πρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: “Θέλουμε την Ελλάδα στο EuroBasket του 2025”

από AllAboutARIS

Σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε η Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης υπέβαλε την υποψηφιότητά της για τη διοργάνωση ομίλου του EuroBasket 2025 ενώ δήλωσε πως επιθυμεί να φιλοξενήσει τους αγώνες της Ελλάδας.

Πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας κατά την οποία η Κύπρος υπέβαλε την υποψηφιότητά της για τη διοργάνωση ομίλου του EuroBasket 2025. Παράλληλα η γειτονική χώρα εξέφρασε την επιθυμία της να φιλοξενήσει τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας τονίζοντας πως μία τέτοια κίνηση θα φέρει περισσότερο κόσμο στα γήπεδα.

Επίτιμος καλεσμένος της Κυπριακής Ομοσπονδίας ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης που παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την ανάληψη της διοργάνωσης ενός ομίλου από την Κύπρο: “Εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Είμαι ενθουσιασμένος και αισιόδοξος γιατί υπάρχει διάθεση από όλους να φέρετε αυτό το εγχείρημα σε ευτυχή κατάληξη”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής ομοσπονδίας, κ. Μουζουρίδης δήλωσε: “Λόγω των αδελφικών σχέσεων με την Ελλάδα και του επιπέδου της ελληνικής ομάδας, δηλώνουμε ότι θέλουμε να γίνουν στην Κύπρο οι αγώνες της Ελλάδας. Σε περίπτωση που η Ελλάδα πάρει την πρόκριση δηλώνουμε ότι η Κύπρος επιθυμεί να αναλάβει την διοργάνωση των αγώνων της Ελλάδας γεγονός που θα φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο”.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, κ. Πετρίδης ανέφερε: “Η Κύπρος είναι μία χώρα ταυτισμένη με τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού. Η μεγαλύτερη ανάταση και περηφάνεια ήταν το 1987 όταν και ξεχυθήκαμε στους δρόμους ως Κύπριοι να πανηγυρίσουμε την επιτυχία της Ελλάδας. Ήταν η μέρα που σηματοδότησε την εξέλιξη του αθλήματος για τις επόμενες γεννιές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Είναι πρόκληση για μία χώρα όπως η Κύπρος και εύχομαι με τη βοήθεια ακόμα μιας χώρας να φιλοξενήσουμε την διοργάνωση των αγώνων της” Επίσημης Αγαπημένης”.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X