Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 86-79: Μαδριλένικη κυριαρχία και στο πρωτάθλημα χωρίς Ταβάρες και Ντεκ

από AllAboutARIS

Τι και αν η Ρεάλ δεν είχε τους Ντεκ και Ταβάρες, στο ξεκίνημα της σεζόν κάνει ό,τι θέλει απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Μετά το Super Cup, οι Μαδριλένοι επικράτησαν 86-79 και στη Liga Endesa, διατηρώντας έτσι το αήττητό τους.

Με κυριαρχία από το πρώτο ως και το τελευταίο λεπτό και βρίσκοντας διαρκώς λύσεις από διαφορετικούς παίκτες. Η Μπάρτσα επέστρεψε από το αρχικό -9 και οι δύο ομάδες πήγαν… αγκαλιά σχεδόν ως το φινάλε του ημιχρόνου, με τη Ρεάλ να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα με 37-33 από τις βολές του Μούσα. Το παιχνίδι όμως ξέφυγε στο δεύτερο μέρος, αφού η άμυνα της Ρεάλ… έπνιξε τους Καταλανούς.

Με επιμέρους 12-1, ο Μούσα έγραψε το 48-36 (24′) και η Ρεάλ πήρε λύσεις από όλους τους γκαρντ της, αφού δίπλα στον Καμπάτσο συμπλήρωσε ο Γιουλ. Ο Πουαριέ έπαιξε και για τον Ταβάρες στο χαμηλό ποστ, εξουδετερώνοντας για άλλη μία φορά τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ. Έτσι μετά το ξεκίνημα με τους 10 πόντους του Μπριθουέλα, που σίγησε, η Μπαρτσελόνα δεν είχε τρόπο να σκοράρει και έπρεπε να κυνηγήσει από το 59-50 στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Με τον ρυθμό που είχε ως εκείνο το σημείο η αναμέτρηση, αυτό ήταν αδύνατο, με τον Καμπάτσο να θέλει να βάλει την υπογραφή του. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε στο τελευταίο πεντάλεπτο να επιστρέψει από το -13, αλλά χωρίς να έχει σταθερότητα στην επίθεση και με τον Πουαριέ να κυριαρχεί, το 82-66 (37′) ήταν η χαριστική βολή.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 37-33, 59-50, 86-79

Προτεινόμενα Άρθρα