Σήμερα είναι ΓΙΟΡΤΗ, σήμερα ξεκινάει μία νέα σελίδα στην ιστορία του ΑΡΗ

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ Midea μετά από μία πενταετία επιστρέφει στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει πολλά περισσότερα από μία ευρωπαική συμμετοχή.
Γράφει ο Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ Midea επιστρέφει και πάλι εκεί που ανήκει. Στην ελίτ της Ευρώπης. Στο Eurocup, όπου μετέχει η κάτοχος του τίτλου Γκραν Κανάρια, την οποία αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα σε λίγες ώρες, η ομάδα που τερμάτισε 1η στην κανονική περίοδο στην Τουρκία, Τουρκ Τέλεκομ, η πρωταθλήτρια Γερμανίας Ουλμ, η Μπεσίκτας, η Παρί και άλλες ισχυρές ομάδες. Ο ΑΡΗΣ Midea συμμετέχει στην δεύτερη καλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση και άπαντες περιμένουν με αγωνία το ρολόι να δείξει 20:00 για να γίνει το τζάμπολ. Αλλά η επιστροφή του ΑΡΗ στην Ευρώπη έχει μεγαλύτερη σημασία από την απλή ανάγνωση του αγωνιστικού.

Προσωπικά τα τελευταία δύο χρόνια και μέσα από την εκπομπή Basketball Edition στην Noviber AllAboutARIS TV, είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις μου στην προοπτική μίας συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πέρυσι ήμουν… ανένδοτος, φέτος έβαλα και ένα… αν στην κουβέντα.

Το «αν» αφορούσε φυσικά το οικονομικό και το κατά πόσο η σημερινή διοίκηση ήταν έτοιμοι να στηρίξει αυτό το πρότζεκτ ακόμα και στην περίπτωση που η ομάδα θα έμπαινε… μέσα, προκειμένου να μην δημιουργηθεί το παραμικρό χρέος. Η διοίκηση και οι άνθρωποι που βάζουν χρήματα πήραν την απόφαση της συμμετοχής στο Eurocup, έχοντας πάρει απόφαση πως αν η ομάδα μπει… μέσα, να καλύψουν την ζημιά ώστε να μην χρεωθεί η ΚΑΕ. Και εδώ είναι που άλλαξε και η δική του άποψη.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε που ήταν η ομάδα πριν μερικά χρόνια και που έφτασε. Τότε που υπήρχε στην διοίκηση ένας άνθρωπος που δεν ήξερε καν ποιος ήταν ο Μιχάλης Ρωμανίδης και ο οποίος πήρε την απόφαση να δηλώσει συμμετοχή σε μία ευρωπαική διοργάνωση, την τέταρτη σε δυναμικότητα δηλαδή την χειρότερη, μετά από επιθυμία του τότε προπονητή. Παρά τις «φωνές» που μιλούσαν για ένα μεγάλο λάθος, ο ΑΡΗΣ έπαιξε στο FIBA Europe Cup και το αποτέλεσμα ήταν τραγικό.

Η μία… ξεφτίλα μετά την άλλη και 15 στο… κεφάλι από την φινλανδική Κατάγια, άδειο γήπεδο και φυσικά αποκλεισμός από την πρώτη φάση. Πέρα όμως από την αγωνιστική κατηφόρα, η ομάδα δημιούργησε χρέη από την ευρωπαϊκή παρουσία τα οποία πήγαν στον μεγάλο… κουβά. Από τότε λοιπόν είμαι διπλά και τριπλά πιο προσεκτικός όσον αφορά το κομμάτι της Ευρώπης.

Η τωρινή διοίκηση πήρε μία απόφαση την οποία κρίνω λοιπόν ως ιστορική. Μία απόφαση που έχει την σημασία της πέρα από το αγωνιστικό. Σημαίνει πως ο ΑΡΗΣ Midea αλλάζει σελίδα, αφήνει πίσω του τις «μαύρες» μέρες των αγωνιστικών εξευτελισμών και του διασυρμού του όνοματος του «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ» λόγω χρεών.

Μπαίνει σε μία νέα εποχή οικονομικά δυνατός να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να κερδίσει την χαμένη αξιοπρέπεια του. Αυτή που έχασε και πάλεψε τόσα χρόνια να την ξανακερδίσει. Και ήρθε αυτή η στιγμή. Μία ομάδα έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μίας μεγάλης διοργάνωσης σε όλα τα επίπεδα. Να δείξει ένα σοβαρό πρόσωπο, το οποίο αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου. Ο ΑΡΗΣ Midea μπαίνει σε μία νέα εποχή, εκπέμπει… υγεία και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τις μεγάλες εταιρείες με τις οποίες συμφώνησε.

Ξεκινάει μία νέα εποχή όπου το brand name του ΑΡΗ εμπνέει και πάλι σεβασμό και δεν προκαλεί το χλευασμό.
Ο ΑΡΗΣ Midea με αργά αλλά σταθερά βήματα επιστρέφει στην Ευρώπη και διώχνει από πάνω του την ταμπέλα του αναξιόπιστου, του «Ακάλυπτου». Οι «κίτρινοι» γυρνάνε λοιπόν σελίδα πρώτα σε οικονομικό, διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο με την συμμετοχή τους στην Ευρώπη και μετά σε αγωνιστικό. Γιατί το τι θα γίνει μέσα στο παρκέ δεν το ξέρουμε. Αλλά ξέρουμε πως ο ΑΡΗΣ Midea πλέον μπορεί να καθίσει στο τραπέζι με μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες ως ίσος προς ίσο.

Το αγωνιστικό πραγματικά το βάζω σε δεύτερη μοίρα. Μακάρι η ομάδα να προκριθεί, θα είναι τεράστια επιτυχία, αλλά και μόνο μία αξιοπρεπή πορεία μου φτάνει. Γιατί και στο αγωνιστικό τα βήματα θα γίνουν… σιγά σιγά. Δεν μπορούμε να ζητάμε να σηκώσει ο ΑΡΗΣ Midea το Eurocup ή να θεωρήσουμε αποτυχία να μην μπει στα πλέι οφ. Απαιτήσεις υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν αλλά πρέπει να βλέπουμε και την πραγματικότητα, που ήταν η ομάδα και που έφτασε.

Σήμερα είναι μία γιορτή για τον ΑΡΗ Midea, την ΚΑΕ και όσους τρέχουν τα τελευταία χρόνια, τον κόσμο που στήριξε στα εύκολα και τα δύσκολα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα σήμερα είναι ΓΙΟΡΤΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα