Σλασκ: Η προσοχή στους ψηλούς, το απρόοπτο με Φερράρι

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει την Σλασκ απόψε το βράδυ στο Βροτσκλαβ της Πολωνίας και δεν πρέπει να πέσει στη παγίδα του κακού ξεκινήματος (0-3) των γηπεδούχων.

Το ρόστερ των Πολωνών έχει συγκεκριμένες δυνατότητες αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί.

Σε πρώτο πλάνο, είναι η γραμμή των ψηλών, εκεί όπου φέτος ο Dusan Miletic (C, 2,14, 25 ετών) κάνει πράγματα και θέματα, όντας ο 3ος στην αξιολόγηση μετά από τρεις αγωνιστικές. Συγκεκριμένα, μετράει 14 πόντους, 9,7 ριμπάουντ, 2,3 κλεψίματα και 2,3 μπλοκ, σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Μπακ απ του Σέρβου είναι ένας παίκτης με μακρά καριέρα στα γήπεδα. Ο λόγος για τον 36χρονο Άρτσιομ Παραχούσκι, που συμπληρώνει τη γραμμή των ψηλών με περίπου 15 λεπτά ανά αγώνα.

Από κοντά στους δύο παραπάνω, βρίσκονται σε χρόνο συμμετοχής και οι φόργουορντ Jakub Niziol (27, 2,01) και Saulius Kulvietis (32, 2,07). Είναι παίκτες που παίρνουν αρκετή μπάλα πάνω τους, όπως και χρόνο συμμετοχής.

Το απρόοπτο των τελευταίων 24ωρων ανήκει στη Σλασκ. Ο Φράνκι Φερράρι αγωνίστηκε στο ντέρμπι της Κυριακής με την Άνβιλ, αλλά μια μέρα μετά δεν εμφανίστηκε στη προπόνηση και κινούνται διαδικασίες λύσεις του συμβολαίου του, όπως αναφέρουν από την Πολωνία.

Επιπλέον, ένας σημαντικός γκαρντ, ο Jawun Evans, δεν αγωνίστηκε ούτε κόντρα στη Μπουντούτσνοστ, ούτε κόντρα στην Άνβιλ, παραμένοντας αμφίβολος για το αποψινό παιχνίδι.

Hassani Gravett και Daniel Golebiowski αναμένεται να τραβήξουν “κουπί” εφόσον επιβεβαιωθούν οι παραπάνω απουσίες, οι οποίες είναι σαφώς σημαντικές.

Προτεινόμενα Άρθρα