Στα ημιτελικά οι Γάλλοι! (vid)

από AllAboutARIS

Πραγματική ματσάρα και ένα μεγάλο ντέρμπι στην Ιαπωνία. Οι Ιταλοί και οι Γάλλοι πάλεψαν μέχρι τέλους για την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως στο τέλος χαμογέλασαν οι «μπλε» του Βενσάν Κολέ. Με το ματς να είναι πραγματικά στη… κόψη του ξυραφιού, οι NBAers των «Τρικολόρ» βγήκαν μπροστά και τελικά έκαναν την διαφορά στο παρκέ. «Κουβάλησε» επιθετικά για πολύ ώρα ο Εβάν Φουρνιέ (21 πόντοι), εξαιρετική εμφάνιση από τους Νικολά Μπατούμ (15 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και Ρούντι Γκομπέρ (22 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 10/13 σουτ). 

Οι ηττημένοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια και ήταν πραγματικά σπουδαίοι στο τέταρτο δεκάλεπτο, ωστόσο κάποιες άστοχες επιλογές στο τέλος κόστισαν. Πάλεψαν οι Σιμόνε Φοντέκιο (23 πόντοι) και Ντανίλο Γκαλινάρι (21 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Οι Ιταλοί ξεκίνησαν πάντως καλύτερα στο ματς και οι Φοντέκιο – Πολονάρα ήταν οι οδηγοί στο +5 του 10ου λεπτού (25-20). Οι Γάλλοι ήταν πάντως κοντά στο σκορ και στο δεύτερο δεκάλεπτο… άλλαξαν τσιπάκι, με τον Φαλ να κάνει ζημιές στην ρακέτα στον δρόμο για το 33-30 (15′). Η ομάδα του Βενσάν Κολέ πήγε μάλιστα στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα (43-42).

Αυτό βέβαια δεν σήμαινε τίποτα για τους Ιταλούς: Ένα γρήγορο 12-2 ήταν αρκετό για να επιστρέψουν στο ματς (66-66, 34′) και να δώσουν μεγάλο ενδιαφέρον στον προημιτελικό. Κάθε καλάθι ήταν απάντηση από σουτ της άλλης πλευράς και τα σερί τρίποντα κράτησαν τις δύο ομάδες σε καθεστώς «πόντου – πόντου», όμως στα κρίσιμα «μίλησε» η εμπειρία και η κλάση: Οι Γάλλοι βρήκαν πόντους από τους Φουρνιέ, Ερτέλ, Μπατούμ, Γκομπέρ, έβγαλαν άμυνες και στο τέλος πήραν την μεγάλη νίκη – πρόκριση στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Εκεί, η ομάδα του Βενσάν Κολέ θα τεθεί αντιμέτωπη με την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, ενώ στο άλλο ματς οι ΗΠΑ περιμένουν το νικητή από τον αγώνα της Αργεντινής με την Αυστραλία.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 42-43, 54-64, 75-84

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X