Στην ομάδα επίλεκτων της Team USA ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις!

από AllAboutARIS

Μία πολύ σημαντική διάκριση έλαβε ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις.

Ο φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε αποτελεί έναν από τους 15 παίκτες που θα συμμετέχουν στην ομάδα επίλεκτων της Team USA, συμμετέχοντας στην προετοιμασία της τελευταίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η «select team» πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύνολο παικτών που βοηθούν τους Αμερικανούς διεθνείς στην προπόνηση και την προετοιμασία, λαμβάνοντας από την πλευρά τους την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους στο κορυφαίο επίπεδο. Μερικές φορές, κάποιοι εξ αυτών καταφέρνουν να κερδίσουν μία θέση και στο ρόστερ της Team USA, ειδικά αν προκύψει κάποιος τραυματισμός.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Χέιζ-Ντέιβις αποτελεί τον μοναδικό παίκτη Ευρωλίγκας που κέρδισε μια θέση στην ομάδα. Οι υπόλοιποι είναι όλοι NBAers, όπως ο Πέιτον Πρίτσαρντ, ο Χάιμε Χάκες, ο Τζέιλεν Ντούρεν και ο Κίγκαν Μάρεϊ, εκτός από τον Κούπερ Φλαγκ, έναν από τους πιο ανερχόμενους παίκτες του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Ο 29χρονος φόργουορντ έκανε εξαιρετική σεζόν με τη Φενέρ, καθώς μέτρησε 14,5 πόντους και 4,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, οδηγώντας την ομάδα του στο Final Four. Μάλιστα, κατονομάστηκε στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν για τη διοργάνωση.

Προτεινόμενα Άρθρα