Στου δρόμου τα μισά…

από Γιώργος Γκάτος

Η συνέντευξη τύπου ήταν ουσιαστικότατη. Και αναγκαία όπως έχουμε επισημάνει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πρώτα απ’ όλα γιατί μάθαμε και επίσημα το ύψος του χρέους, δεύτερον γιατί έγινε αντιληπτό το “ποιες προτάσεις” υπάρχουν στην αγορά και τρίτο το τι πραγματικά έχασε ο ΑΡΗΣ από 8η θέση στην οποία τερμάτισε.

Να ξεκινήσουμε από την αρχή. Το “ψυχρό” νούμερο των 2,6 εκατ. ευρώ.
2,9 εκατ. αν δεν βάλουμε και τα εκχωρημένα χρήματα από το τηλεοπτικό της νέας σεζόν, όπου θα καταλήξουν σε πιστωτές.

Περίμενα ότι η μείωση των χρεών θα είναι εντυπωσιακή, αλλά ήλπιζα ότι τα χρέη προς το δημόσιο θα ήταν λιγότερα.
Αυτό που με προβλημάτισε περισσότερο απ’ το οικονομικό κομμάτι, είναι ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων δεν ήταν τελικά τόσο προχωρημένη όσο πιστεύαμε.

Παρ’όλα αυτά, σε τέτοια ζητήματα η ΚΑΕ ΑΡΗΣ έχει τον τρόπο διαχρονικά να τα προσεγγίζει με τον τρόπο που πρέπει.

Ένα άλλο κομμάτι που έγινε αντιληπτό είναι η έλλειψη προτάσεων όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Προσεγγίσεις έγιναν και θα γίνονται, αλλά τίποτα ικανοποιητικό σε βαθμό να δωθεί η ομάδα. Πια τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι άνθρωποι που θα παραδώσουν τα “κλειδιά” της ομάδας, πρέπει να διπλοτσεκάρουν και να τριπλοτσεκάρουν τον άνθρωπο που θα έρθει.

Και ακόμα υπάρχει ένα σημαντικό ποσό στις πλάτες του ΑΡΗ. Εγώ νιώθω ότι είμαστε κάπου στα μισά της διαδρομής. Αν μπει η ομάδα στη ρύθμιση, ο δρόμος θα είναι δύσβατος ξανά αλλά με μονοπάτι κανονικό.

Δεν υπάρχουν επενδυτές με την έννοια που πιστεύουμε. Και γι’αυτό δεν είναι και πολλές φορές… σωστό το να κατακεραυνώνουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί. Γιατί τη κριτική τη λαμβάνουν υπόψιν τους χρόνια τώρα.

Αυτό που μένει ως πικρία και από τη σεζόν, αλλά και από τα όσα καταλαβαίνει κανείς από τη συνέντευξη τύπου είναι το γεγονός ότι οι “Κιτρινόμαυροι” δεν τερμάτισαν στη πρώτη πεντάδα-εξάδα.

Και κατά 80% όχι από υπαιτιότητα τους. Στέρησαν από τον ΑΡΗ μια θέση που θα έφερνε σίγουρη είσοδο στους ομίλους του BCL, τον Γιάννη Καστρίτη να έχει ανανεώσει… ήδη και τον σχεδιασμό να ξεκινούσε από άλλο σημείο.

Αντ’αυτού, ξεκίνησε ήδη μια μακρά off season, που θα κινείται σε ρηχά νερά μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Μπορεί ο ΑΡΗΣ να θέλει να κάνει ουσιαστικά βήματα μπροστά αλλά λίγο τα χρέη, λίγο τα όσα συνέβησαν φέτος στο πρωτάθλημα, απλά του επιβραδύνουν τις κινήσεις.

Η ουσία είναι ότι εφόσον η ομάδα ρυθμίσει σε 120 δόσεις τα χρέη προς το δημόσιο, αλλάζει σελίδα στο κεφάλαιο της βιωσιμότητας και θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στα γύρω-γύρω που χρειάζονται βελτίωση (ενίσχυση μάρκετινγκ, στελέχωση, μπουτίκ κτλ).

Πηγή φωτογραφίας: ΚΑΕ ΑΡΗΣ/Megapress

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X