Ταπούτος στο AllAboutARIS TV: “Γίνεται μεγάλος αγώνας από διοίκηση και ομάδα” (vid)

από AllAboutARIS

Ο Χρήστος Ταπούτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS TV και φυσικά αναλώθηκε στη δομή και τα αποτελέσματα του φετινού ΑΡΗ.

Ο team manager της ομάδας ζει καθημερινά το σύνολο από κοντά και στην συζήτηση με το πάνελ ανέλυσε ζητήματα αγωνιστικά και διοικητικά.

Για τον στόχο της ομάδας: “Η διοίκηση πληρώνει τρεις ομάδες και όχι μία. Διαφορετικά η ομάδα θα βρισκόταν πιο ψηλά. Γίνεται μεγάλος αγώνας και παρουσιάζεται καλή εικόνα από το σύνολο. Υπήρχαν οι ατυχίες με τους τραυματίες, πιστεύω οι παίκτες όταν βρεθούν όλοι μαζί, θα δώσουν ακόμα πιο ωραίο αποτέλεσμα.”

Και πρόσθεσε για το διοικητικό κομμάτι σε συνδυασμό με το αγωνιστικό: “Αν καταφέρει η διοίκηση να φανεί συνεπής σε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις, όχι μόνο δεν τίθεται θέμα παραμονής αλλά η ομάδα θα είναι ικανή για μεγαλύτερα πράγματα. Βλέπω καθημερινά τους παίκτες στις προπονήσεις και αξιολογώ τις δυνατότητές τους που είναι υψηλές.”

Για το φετινό ρόστερ: “Για τις φετινές επιλογές θα το κρίνει ο κόσμος και εσείς αν είναι καλοί. Έχουμε εξαιρετικό κλίμα, τα παιδιά είναι όλοι καλοί χαρακτήρες και εμείς από την πλευρά μας επιχειρούμε να επικοινωνήσουμε πόσο σπουδαίο είναι να αγωνίζεται στον ΑΡΗ. Είναι η πρώτη κουβέντα που κάνω με τους νέους παίκτες όταν τους υποδέχομαι. Όλοι γνωρίζουν τον ΑΡΗ και ελπίζουν να νιώσουν όσο πιο σύντομα γίνεται την ατμόσφαιρα του Παλέ.”

Για την εμπειρία του από την κερκίδα του Παλέ και πώς επηρεάζονται οι παίκτες: “Πρέπει να γίνεται να γίνεται σωστή διαχείριση, να τους κρατάμε προσγειωμένους, γιατί κάποιος από τον μεγάλο του ενθουσιασμό να μην είναι συγκεντρωμένος. Αυτό κάναμε με τα παιδιά και στο ματς με τον Ηρακλή που ο κόσμος ήταν αρκετός στο γήπεδο.

Για το επερχόμενο ματς με το Περιστέρι: “Θα έχει κόσμο το γήπεδο. Είναι δύσκολη η συγκυρία και με το οικονομικό σκέλος για πολλούς φιλάθλους. Εμείς παρόλα αυτά περιμένουμε όσους περισσότερους γίνεται και να υπάρχει ατμόσφαιρα ανάλογη με αυτή κόντρα στον Ηρακλή.”

Για την απόφαση: “Πριν σταματήσω το μπάσκετ σκεφτόμουν ότι είναι το πόστο που μου ταιριάζει. Δεν θα μπορούσα να γίνω προπονητής. Μου αρέσει η επικοινωνία με τους παίκτες, βρίσκομαι στα αποδυτήρια και νομίζω είμαι πιο χρήσιμος έτσι. Είναι η πρώτη χρονιά που σε κάθε πόστο υπάρχει και ένας άνθρωπος που έχει συνδεθεί με τον ΑΡΗ.”

Σε ποιους θα έδινες το τελευταίο σουτ: “Στον Κλόμπουτσαρ και τον Νετζήπογλου. Ο πρώτος το… έχει και ο δεύτερος πρέπει να το αποκτήσει.”

Για τον Νετζήπογλου: “Θα είμαι ευχαριστημένος αν ο Όμηρος κάνει πράγματα στο γήπεδο που βγάζουν την ηγετική του φυσιογνωμία. Θα έχει αυξομειώσεις στην απόδοσή του, είναι λογικό. Θα πρέπει να τους τονώνουμε το ηθικό όταν δεν πάει καλά, δεν παίζει ρόλο τόσο η στατιστική. Είναι παίκτης που μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της ομάδας. Αρκετό ταλέντο φυσικά έχει και ο Σιδηροηλίας, έχει τέτοια στοιχεία και το έργο μας είναι σημαντικά για αυτά τα παιδιά.”

Για το φετινό πρωτάθλημα: “Οργανωτικά είναι καλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία. Είναι καλό που γύρισε ο Ολυμπιακός όπως και ομάδες που διεκδικούν νίκες από τους δύο πρώτους. Εμείς κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό. Οι άλλες ομάδες νομίζω βράζουν στο ίδιο καζάνι, όλοι μπορούν να κερδίσουν τους πάντες, ποιος περίμενε να κερδίσουμε στην Πάτρα. Το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή είναι ανταγωνιστικό και μπορεί ο κόσμος να περάσει ευχάριστα ένα δίωρο την εβδομάδα βλέποντας τα παιχνίδια.”

Προτεινόμενα Άρθρα